Güncel

Gündem Faili meçhul cinayetler davasında son dönemeç: Mağdur aileler, 'davanın üstünün örtüldüğünü' savunuyor

90'larda öldürülen Abdülmecit Baskın'ın oğlu Eren Baskın ve Medet Serhat’ın oğlu Rumet Serhat, adalet arayışlarını Şirin Payzın'a anlattı.

11 Aralık 2019 Saat: 19:36
Gündem Faili meçhul cinayetler davasında son dönemeç: Mağdur aileler, 'davanın üstünün örtüldüğünü' savunuyor
Gündem Faili meçhul cinayetler davasında son dönemeç: Mağdur aileler, 'davanın üstünün örtüldüğünü' savunuyor

90’larda işlenen faili meçhul cinayetler... Davanın karar duruşması cuma günü Ankara'da. 90'larda öldürülen Abdülmecit Baskın'ın oğlu Eren Baskın ve Medet Serhat’ın oğlu Rumet Serhat, adalet arayışlarını Şirin Payzın'a anlattı.

VİDEO İÇİN TIKLAYINIZ

https://t24.com.tr/haber/faili-mechul-cinayetlerin-davasinda-son-donemec,851690

şirin payzın

NE OLMUŞTU?

3 çocuk babası olan Abdülmecit Baskın, Ankara Altındağ Nüfus Müdürüydü. 2 Ekim 1993’te iş yerinden çıktıktan sonra özel harekat polisleri tarafından gözaltına alındı. 4 Kasım 1993 tarihinde elleri arkadan bağlı, 3 kurşunla öldürülmüş bedenini bir çiftçi Ankara Gölbaşı mevkiinde buldu. Bulunduğu yer MİT’e çok yakın mesafedeki metruk bir binanın arkasıydı. Ailenin tüm başvuruları sonuçsuz kaldı. Baskın’ın gözaltına alındığı inkar edildi. Tüm başvurular etkin bir soruşturma yapılmadan sonuçsuz bırakıldı. 2011’de açılan dava Ankara 1’inci Ağır Ceza Mahkemesinde devam ediyor.

26 Mart 2011 tarihinde özel harekat polisi Ayhan Çarkın, İstanbul Cumhuriyet Savcılığı’na verdiği ifadede; 1993 yılında Özel Harekat Daire Başkanı İbrahim Şahin’in emriyle, Abdülmecit Baskın’ı gözaltına aldıklarını ve Baskın’ın Ziya Bandırmalıoğlu ile Ayhan Akça tarafından öldürüldüğünü detaylarıyla anlattı. Ayhan Çarkın’ın anlattıkları, olay yeri tutanakları ile karşılaştırıldı. İfadeler ile yer gösterme tutanaklarının ‘örtüştüğü’ savcılık dosyasına eklendi. 2011 yılında Ankara 13’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde açılan ve halen Ankara 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde devam ediyor.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız