Güncel

Güngördü:"Her yerde karşınıza çıkacağım"

Zeytinburnu Belediyesi'nde işten atılan Kenan Güngördü İBB önüne 670 gündür işine geri dönmek için mücadele verdiğini dile getirmek istedi.

12 Şubat 2020 Saat: 07:27
Güngördü:"Her yerde karşınıza çıkacağım"
Güngördü:"Her yerde karşınıza çıkacağım"

SERPİL ÜNAL

Polis amirinin gözaltı tehdidi AKP'li Meclis üyesi ve AKP üyelerinin engelleme çabalarıyla karşılaştı. Fakat tüm bunlara rağmen eylemini gerçekleştirdi ve bir kez daha "İşimi Geri İstiyorum" diye haykırdı.

İSTANBUL - Zeytinburnu Belediyesi'nden KHK ile ihraç edilen sağlık emekçisi Kenan Güngördü 670 gündür işine dönmek için mücadele ediyor.

500 günü aşkın süre Zeytinburnu Belediyesi önünde eylem yapan Güngördü, bu süreçte bir çok işçi eylemine katıldı, direnişlere destek ziyaretlerinde bulundu. Ankara'ya yürüdü,  ve "İşimi Geri İstiyorum" dedi.

Açtığı işe iade davasını kazanmasına rağmen mahkeme kararına uyulmadı. Kenan Güngördü'ün işe iade edilmemesi Zeytinburnu halkının da tepkilerine neden oldu. Kimi zaman işten çıkaran Belediye Başkanı Murat Aydın'a görüşerek, kimi zaman Belediyeye girerken veya çıkarken önüne çıkarak "Bu adamı neden işe iade etmiyorsunuz?" diye sordu.

Tüm bu mücadele ve baskı karşısında "İşe alıyoruz" diye Güngördü'yü belediyeye çağırıp işe giriş işlemi yapıp 6 (Altı) dakika sonra "Personel ihtiyacımız yok" diyerek çıkış yapıldı.

Kenan Güngördü mücadelesini kararlılıkla sürdürdü. Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın'ın gittiği bir çok toplantı, etkinlik ve ziyaretlerinde döviziyle, pankartıyla karşısına çıkarak "Bu hukuksuzluğa son verin. İşimi geri istiyorum" dedi.

KHK ile ihraç edilen emekçilerle birlikte mücadeleyi büyütmek için çabalıyor. Bugün de 670'inci gününde sesini İstanbul Büyükşehir Belediye meclis üyelerine duyurmak için İBB önünde açıklama yapmak istedi.

İBB'de işten atılan işçilerle selamlaştı, konuştu. Sonra işçilere ve orada görevli polislere "İşe iade mahkeme kararım var ama işe alınmıyorum, Meclis üyelerine sesi duyurmak istiyorum. Arkadaşlar da eylemde onların görünürlüğünü engellemeden, olumsuz bir duruma neden olmadan bir açıklama yapmak istiyorum" dedi.

İşçilerden bir kısmı zaten tanıdılar sohbet ettiği işçilerden bazıları da "Abi ne demek senin canın yanmış, ister burada aç pankartını ister buyur yan tarafta bi yerde anlat derdini" diyerek karşıladılar. Görevli polislerde bir yer belirlemeye çalıştı ama kural gereği amirlerine de bildirdiler. Gelen polis amiri ise "Burada eylem yapamazsın Valilik kararıyla yasaklandı" dedi.

Kenan Güngördü "Arkadaşlar aylardır gece gündüz burada onlara yasak değil de ben bir açıklama yapmak isteyince neden yasak oluyor bu çifte standart niye?" diyerek isyan etti. Polis amiri "eylem yaparsan müdahale ederim" tehdidinde bulununca basın emekçileri de tartışmayı kayda almaya ve Kenan Güngördü'nün anayasal hakkını kullandığını ve neden engellendiğini sordu,  aylardır süren eyleme yasak getirmeyen valiliğin basın açıklamasını neden yasaklandığını, Valilik kararını Anayasa'dan üstün mü saydığı yönünde soruları karşısında polis amiri görüntü alınmaması için alandan uzaklaştı. Eylemi yapma kararlığı ve ısrarı sonucu İBB araç girşi önünde pankartını açarak "Her yerde haksızlık hukuksuzluk, işçi düşmanlığı, her yerde ayrımcılık, bu hukuksuzluğa son verin artık. Bu nasıl kanun uygulamak?" diyerek engellemeye çalışılmasını protesto etti.

İşten atılma sürecini ve mahkeme kararı olamsına rağmen işe iade edilmediğini anlatan Kenan Güngördü bu hukuksuzluğa son verilmesini istedi.

Güngördü'nün konuşması sırasında belediye binasına meclis üyeleri de lüks araçlarıyla gelmeye başlamışlardı. AKP'li bir meclis üyesi aracından inip Güngördü'ye "Sen ne yaptığını sanıyorsun. İşten atıldıysan git atıldığın Belediyeye anlat. Ya da işini geri istiyorsan bak yerin burası" diyerek İBB önünde eylemde olan işçilerin yanına gitmesini söyledi.

Güngördü ise AKP'li Zeytinburnu Belediyesi'nden işten atıldığını ve bu nedenle buradaki "Her fırsatta kul hakkı, dini inanç, iman gibi, hak, hukuk, adalet, insan sevgisi, gariban dostu olmaktan  bahseden meclis üyelerine 'İşine iade edilmeyen bir işçi olduğumu anlatmaya hatırlatmaya çalışıyorum" dedi. Meclis üyesi "Senin derdin başka burası eylem alanı değil, burada eylem yapamazsın" tarzında tacizine devam etmeye çalıştı. Güngördü ise ben anayasal hakkımı kullanıyorum nerede eylem yapacağıma da siz karar veremezsiniz" dedi.

Meclis üyesinin sözlü saldırısı üzerine polisler de "Yasal hakkı bizibilgimiz de var, müdahale etmeyin" diyerek Meclis üyesini uzaklaştırdı.

Eylem sürerken bu kez de AKP’li bir kişi gelerek, "Senin AKP'yle derdin ne ortalığı mı karıştırmaya çalışıyorsun. Ben de işçiyim işçi adamın ne işi var böyle pankartla. Neden AKP'nin adı var" diyerek pankartı yırtmaya çalıştı.

Kenan Güngördü AKP'li Zeytinburnu Belediyesi'nden atıldığını anlatmaya çalıştı fakat AKP'li işçi saldırısını sürdürünce polis müdahale ederek alandan uzaklaştırdı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Zeytinburnu Belediyesi Meclis üyelerine seslenen Güngördü eylemini "Bu haksızlığı bu hukuksuzluğu artık sonlandırın. 670 gündür haksız ve hukuksuz şekilde atıldığım işine geri dönmek için mücadele ediyorum. Bu hukuksuzluk sona etmedikçe de eylemlerime devam edeceğim, her yerde karşınıza çıkacağım ve hakkımı aramaya devam edeceğim" diyerek sonlandırdı.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız