Güncel

Halep'ten kaçan binlerce Suriyeli, Kilis Sınır Kapısında

Halep ve çevresinden kaçan binlerce Suriyeli, Kilis'teki Öncüpınar Sınır Kapısı'nın karşı tarafında yoğunluk oluşturdu.

4 Şubat 2016 Saat: 21:03
Halep'ten kaçan binlerce Suriyeli, Kilis Sınır Kapısında
Halep'ten kaçan binlerce Suriyeli, Kilis Sınır Kapısında

Halep ve çevresinden kaçan binlerce Suriyeli, Kilis'teki Öncüpınar Sınır Kapısı'nın karşı tarafında yoğunluk oluşturdu. Başbakan Davutoğlu bugün 70 bin kişinin Türkiye'ye doğru hareket ettiğini açıklamıştı. Öte yandan, Kilis’te sınırdaki hareketlilik nedeniyle görevli asker ve polislerin izinleri ikinci bir karara kadar kaldırıldı.

Halep ve köylerindeki evlerini terk ederek Türkiye’ye gelmeye başlayan Suriyelilerden bazıları sınıra dayandı. Azez’e yakın köylerden yola çıkan ve sayıları bini bulan kalabalık, Kilis’in Arpakesmez Köyü’nün bulunduğu bölgede tel örgülere ulaştı. Türkiye’ye geçişlerine izin verilmeyen kalabalığın bekleyişinin devam ettiği sınır hattında güvenlik önlemleri de artırıldı.

BAŞBAKAN İNGİLTERE'DEN DUYURMUŞTU: BİNLERCE KİŞİ YOLA DÜŞTÜ

Halep ile ilgili flaş gelişmeyi bugün Başbakan Ahmet Davutoğlu, İngiltere'den duyurmuştu. Davutoğlu, Halep'in bombalanmasının ardından 70 bin kişinin Türkiye'ye doğru yola çıktığını söylemişti. Rusya'nın ağır hava bombardımanı desteğiyle Halep'te karadan ilerleyen Beşşar Esad güçleri, merkezi tamamen kuşatmaya  çalışıyor. Rusya ve Esed'in hedefi, muhaliflerin merkezden İdlib ile bağlantıyı sağladıkları Kastillo-Anadan yolunu da ele geçirmek.

"DURUM ENDİŞE VERİCİ"

Başbakan bugün ayrıca, "Halep Türkiye Suriye arasında bir yaşam koridorudur. Dünyanın dört bir yanından gelen destekler ve yardımlar bu yol üzerinden geçiyor. Suriye rejimi ve Hizbullah gibi uç milis güçler ve Rus hava saldırıları bu hayat koridorunu kesmeye çalışıyor. Türkiye yardımlarını sürdürüyor ve sürdürecektir ancak durum çok endişe verici.Bu savaşın dışında etnik temizlenmedir. Rusya'nın saldırılarının yüzde 90'ı okul ve hastanelere yöneliktir. Saldırılanlar masum siviller. BM'ye sesleniyoruz. Umudumuzu kaybetmek üzereyiz. BM sadece lüks mekanlarda Madaya'da Halep'te İdlib'de ne olduğunu düşünmeden konuşmalara gerçekleştiriyorlar" diye konuşmuştu.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız