Güncel

Hasta tutsak Vefa Kartal, 77 gündür ölüm orucunda

Hasta tutsak Vefa Kartal, hapishanedeki hak ihlallerine karşı 77 gündür ölüm orucunda, Kartal'ı bilinci kapanmaya başladı.

21 Eylül 2018 Saat: 12:28
Hasta tutsak Vefa Kartal, 77 gündür ölüm orucunda
Hasta tutsak Vefa Kartal, 77 gündür ölüm orucunda

OHAL’le beraber had safhaya çıkan,hapishanelerdekihak ihlalleri bitmek bilmiyor. Tekirdah F Tipi Hapishaesi’nde olan hasta tutsak Vefa Kartal, maruz kaldığı hak ihlallerine karşı 77 gündür ölüm orucunda. 24 yıldır hapiste olan hasta tutsak Vefa Kartal’ın bilincini kaybetmeye başladığı aktarıldı. İnsan Hakları Derneği’nin aktardığına göre, İzmir 1 nolu F Tipi Cezaevi’ndeyken hastane sevkleri keyfi olarak engellenen Kartal bunun üzerine geçtiğimiz yılın Haziran ayında Adalet Bakanlığı’na, Meclis İnsan Hakları Komisyonu’na ve İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusu ve dilekçe yazdı. Ancak üç ay boyunca bir cevap alamadı.

Gazete Karıca’nın haberine göre dilekçeleri dahi işleme konulmayan Kartal ise bunun üzerine 18 Ağustos 2017’de bu durumu protesto etmek için açlık grevine başladı. Açlık grevinin 61. gününde apar topar Tekirdağ 1 nolu F Tipi Hapishanesi’ne sürgün edildi ve hapishaneye giriş esnasında kendisine çıplak arama dayatıldı, kabul etmediği ve çıplak aramaya karşı direndiği için de darp edildi.
Hak ihlalleri bitmiyor

Hak ihlalleri bununla da bitmedi.Doktordan rapor alıp savcılığa suç duyurusunda bulunan Kartal’a savcılıktan olumsuz yanıt geldi. Tekirdağ 1 nolu F Tipi Hapishanesi’ne getirildikten sonra da uzun süre kişisel eşyaları kendisine verilmedi. Kartal, açlık grevinin 114’üncü gününde eşyaları kendisine verildiği için o dönem açlık grevini sonlandırdı.

77 gündür ölüm orucunda

Ailesinin verdiği bilgiye göre, şu an tutuklu bulunduğu Tekirdağ F Tipi Hapishanesi’nde 77 gündür ölüm orucunda olan Kartal’ın bilinci kapanmaya başladı.

Aynı zamanda hasta tutsak olan Kartal, yaklaşık 2 yıl önce, beyin lobları arasındaki damarlarda şişme olduğu için beyin cerrahisine sevk edilmiş hepatit B, prostat, yüksek tansiyon, ülser, bağırsak sorunu, alerji gibi birçok sağlık sorunu ortaya çıkmıştı.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız