Güncel

Hatay'da Nursan işçileri: bıçak kemiğe dayandı

17 aydır ücretsiz izne çıkarılan Nursan işçileri bu belirsizliğe karşı eyleme başladı.

24 Mart 2017 Saat: 08:06
Hatay'da Nursan işçileri: bıçak kemiğe dayandı
Hatay'da Nursan işçileri: bıçak kemiğe dayandı

Hatay’ın Payas İlçesi’nde kurulu bulunan ve Türkiye’nin en büyük 500 sanayi şirketi listesindeki ilk 100 arasında yer alan Nursan Çelik, Aralık 2015’te üretimi durdurmuştu. Fabrikanın kapatılması kararıyla 900 kadar işçi bir anda belirsizliğe sürüklenmiş, Nursan’la çalışan 40 taşerondaki işçi de bu durumdan etkilenmişti.

 Üretimi “rekabet edememek”, “mali sıkıntılar”, “yakıt giderlerinin yüksekliği”, “banka riskleri” ve “KDV yükleri” gibi gerekçelerle durduran Nursan Çelik’te  17 aydır çıkarıldıkları ücretsiz izinle belirsizliğe ve açlığa mahkum edilen işçiler dün itibariyle eyleme başlayarak soruna çözüm bulunmasını istiyor.

O günden bugüne yüzlerce işçinin sadece sigorta primleri yatırılmadığını, ücret alamadıklarını, bu belirsizlik nedeniyle başka bir işe de başlayamadıklarını ifade eden işçiler,  fabrika önünde çadır kuran işçiler, 60 metre yükseklikte oksijen baca kulesine çıkarak eylem yaptılar.

İşçiler  yaptıkları açıklamalarda, "Fabrikamız 17 ay önce kapatıldığı için bizler bugün buradayız. Biz işyerimizi geri istiyoruz. Çalışmak istemeyen arkadaşlarımız da paralarını istiyor. Bugüne kadar hiç destek görmedik. Açılması için uğraşıldığı söyleniyor ama kimse inanmıyor. Cumhurbaşkanımızdan yardım istiyoruz. Gidebileceğimiz başka hiçbir yer yok" diye belirtiyorlar.

 İşçiler, çalışanlardan 450'sinin icralık olduğuna dikkat çektiler.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız