Güncel

“Haydarpaşa Gardır Gar Kalacak, Direne Direne Bineceğiz Trene”

Haydarpaşa Dayanışması 371 haftadır her pazar günü 13.00 ila 14.00 saatleri arasında Gar önünde eylem gerçekleştiriyor.

18 Şubat 2019 Saat: 23:30
“Haydarpaşa Gardır Gar Kalacak, Direne Direne Bineceğiz Trene”
“Haydarpaşa Gardır Gar Kalacak, Direne Direne Bineceğiz Trene”

Nurgül PAÇARO

İSTANBUL-Haydarpaşa Gar ve Liman sahasının endüstriyel işlevinin sonlandırılarak sermayenin kullanımına devredilmesi girişimine karşı 2005 yıllından buyana Haydarpaşa Dayanışmasının sokak ve hukuk mücadelesini sürüyor. Bu mücadele sayesinde 1 milyon m2 alana dikilmek istenen 7 adet 70 katlı proje (Dünya Ticaret Merkezi) iptal ettirilerek söz konusu alan için Kentsel ve tarihi sit alanı kararı çıkartıldı.

01 Şubat 2012 tarihinden itibaren Anahat trenlerinin seferlerinin sonlandırılması ile birlikte garın yalnızlaştırılması ve çöküntü alanı haline getirilmek istenmesine karşı Haydarpaşa Dayanışması her pazar günü 13.00 ila 14.00 saatleri arasında gar önünde eylem gerçekleştiriyor.

Bu kapsamda bugün yapılan 371. Pazar eylemine Türkiye'nin dört bir yanından gelen Birleşik Taşımacılık Çalışanları Sendikasının 8/6 Genel Meclis toplantısı katılımcıları destek verdiler.371. Pazar eylemi katılımcıları gar önünden geçen vapurlara Haydarpaşa Gardır Gar Kalacak, Direne Direne Bineceğiz Trene, Ulaşım Hakkı Engellenemez, Kültürel  Varlık Satılamaz sloganları ile seslendiler. AKP büyükşehirbelediye bşk adayı Binali Yıldırım’ın Haydarpaşa Garı'nın müze yapma projesine tepkilerini dile getirdiler.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız