Güncel

HDP’den silahlı saldırıya tepki: Olayın asıl sorumlusu hükümettir

HDP İstanbul il binasına kimliği belirsiz kişi veya kişiler tarafından silahlı saldırı gerçekleştirildi. HDP İl örgütü tarafından yapılan açıklamada, olayın asıl sorumlusunun hükümet olduğuna dikkat çekildi.

16 Ocak 2020 Saat: 10:13
HDP’den silahlı saldırıya tepki: Olayın asıl sorumlusu hükümettir
HDP’den silahlı saldırıya tepki: Olayın asıl sorumlusu hükümettir

İSTANBUL

HDP tarafından yapılan açıklamada bugün saat 15.00 dolaylarında il binasına saldırı gerçekleştirildi. Polis olayla ilgili inceleme başlatırken HDP İstanbul İl Örgütü saldırı hakkında şu açıklamayı yaptı: “Söz konusu saldırıda 7 el ateş edilmiştir. Saldırıda şans eseri kimse yararlanmazken olay yeri inceleme ekipleri il binamızda tespitte bulunmaktadır. Çeteler eliyle parti binalarımız bu tür saldırılara daha önce de maruz kaldı. Bu saldırıyla yöneticilerimiz, partililerimiz ve halkımız korkutulmak ve sindirilmek istenmektedir. Bu faşist ve çeteci saldırılar karşısında demokratik tepkimizi sonuna kadar kullanacağız.”

Halkların Demokratik Partisi (HDP) İstanbul İl Örgütü, partilerine dönük silahlı saldırıya ilişkin basın açıklaması gerçekleştirdi.

HDP İstanbul İl binası önünde yapılan açıklamaya İstanbul İl Eş Başkanları Elif Bulut, Erdal Avcı, HDP Milletvekili Musa Piroğlu, partinin il, ilçe üyeleri çok sayıda yurttaş katıldı. Açıklamada sık sık “Baskılar bizi yıldıramaz” ve “Faşizme karşı omuz omuza” sloganları atıldı.

“ASIL SORUMLU HÜKÜMET YETKİLİLERİDİR”

Açıklamada konuşan HDP İstanbul İl Eş Başkanı Elif Bulut, şunları kaydetti:

“Bugün 15.00 saatlerinde her gün ki günlük faaliyetlerimizi sürdürürken, bir ses duydum. O sırada girişteki bir odada görüşme yapıyorduk. Sese doğru baktığımda bir kişinin partimize dönmüş bir şekilde havaya silahla ateş açtığını gördüm. Ölümlü bir sonuç olabilirdi. Bu kişi iki gün önce il binamıza gelmiş ve oturmuştur. Geldiği gün il binamızda kimi temelsiz konuşmalar yapmış. Arkadaşlarımız temelsiz konuşmalarına rağmen gerekli ikramlarda bulunduktan sonra şahıs il binamızdan ayrılmıştır. Bugün tekrar geliyor. Bu durum bireysel basit bir durum değildir. Sabah akşam basından partimize yönelik tüm kışkırtmaların sonucunu bugün bu olayın yaşanmasına yol açmıştır.

Gündüz çok rahat bir şekilde gelinip il binamıza ateş açılıp ardından ise çok rahat bir şekilde polise teslim olunabiliyor. Cumhurbaşkanından, İçişleri Bakanına dek birçok hükümet yetkilinin HDP’ye dönük kışkırtıcı konuşmaları bu olayın asıl sorumlusudur. En son bir tiyatro olayının onların üzerindeki yıkımını gördük. Tüm partili arkadaşlarımızı daha dikkatli olmaya çağırıyoruz.”

“SALDIRI BİREYSEL DEĞİLDİR”

İl Eş Başkanı Erdal Avcı ise partilerine dönük saldırının bireysel olmadığını söyledi. Avcı, “Biz biliyoruz ki bu olay planlı ve programlıdır. Hem partimize hem de kamuoyu güçlerine bir mesajdır. Son dönemlerde siyasi iktidarın dili, tartışma biçimi, partimizi hedefe alan üslubu bu saldırıları cazip hale getirmiştir.  Mafyacı olabilirler ama Türkiye’nin dili bu olayın ana kaynağıdır. Siyasi iktidarın bu dilinden uzak durarak barışçıl, demokratik ve herkesin siyaset yapma zeminini sağlamaya davet ediyoruz. Bu saldırılar Türkiye’nin demokrasisine, barışına hiçbir katkısı olmadığı gibi, Türkiye’yi git gide savaşın, çatışmanın zeminine çekmektedir”  diye konuştu.

“DİZ ÇÖKMEDİK ÇÖKMEYECEĞİZ

HDP Milletvekili Musa Piroğlu ise, Hrant Dink’in 19 Ocak’ta katledildiğini anımsatarak, bu saldırının da Dink’in katledildiğine yakın bir tarihte gerçekleşmesine dikkat çekti.

Saldırının yalnızca HDP’ye dönük olmadığını vurgulayan Piroğlu, “Kabul etmek gerekir ki, HDP bu ülkede rahat ve özgür bir şekilde siyaset yapamadığı, Kürt sorunu adil ve demokratik bir şekilde çözülmediği sürece hiç kimse özgür olamayacaktır. Biz bu çeşit saldırıları geçmişte de gördük. İktidar kendi tabanında kaybetmeye başladığında siyaseti farklı alanlara çekmeye çalışıyorlar. Bu saldırıyı gerçekleştirenler bilmelilerdir ki, biz şuana kadar ne diz çöktük ne de bundan sonra diz çökeriz” ifadelerini kullandı.

Açıklama alkışlar ve sloganlar eşliğinde sona erdi.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız