Güncel

HDP Gençlik Meclisi üyesi 7 kişi tutuklandı

6'sı çocuk 33 kişi 17 Haziran'dan bu yana gözaltında tutuluyordu.

25 Haziran 2019 Saat: 10:53
HDP Gençlik Meclisi üyesi 7 kişi tutuklandı
HDP Gençlik Meclisi üyesi 7 kişi tutuklandı

Adana Cumhuriyet Başsavcılığınca Halkların Demokratik Partisi (HDP) Gençlik Meclisi üyelerine yönelik 17 Haziran günü Adana merkezli olarak başlatılıp, Antalya, Niğde ve Mardin’de yapılan operasyonlarda gözaltına alınan 6’sı çocuk, 33 kişi emniyetteki işlemlerinin ardından Adana Adliyesi’ne sevk edildi.

Savcılık, Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Adana İl Yöneticisi Halit Şaşmaz ve Bayram Ektiren, Nuda Doğan, Burhan Erol, Mahmut Kaplan, Helbest Canel Olgaç, Abdullah Ayriç, Saadet Çelik, Berfin Doğan, Salih Filiztek, Doğuş Kanter, Barış Aydın, Alişan Kılıç, Selman Şen, Bilal Çelebi, Amed Tayar, Bahattin Ayraç ve Eyüp Şendur ile Muhammed Enes S., Ahmet B., Osman A., Orhan G., Serhat D. ve Melike Y.’yi tanık beyanlarıyla iletişim tespitleri gerekçe gösterilerek “örgüt üyesi olmak” ve “örgüt adına faaliyete bulunmak” iddialarıyla tutuklanma talebiyle Sulh Ceza Hakimliğine sevk etti.

Hakimlikte işlemleri tamamlanan Şaşmaz, Doğan, Şen, Erol, Ayriç, Ayraç ve Çelik “örgüt üyesi olmak” ve “örgüt adına faaliyete bulunmak” iddialarıyla tutuklandı.

Hakimli, 2 çocuğu ev hapsi cezasıyla geri kalan gençleri ise adli kontrol şartıyla serbest bıraktı.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız