Siyaset

HDP’li Bilgen: Referandumda ‘Hayır’ oyu yüksek çıkarsa OHAL erken biter

HDP Sözcüsü Ayhan Bilgen, referanduma gidildiği takdirde ‘partili cumhurbaşkanlığı’ sisteminin merkzezinde olduğu anayasa değişikliği teklifine verilen ‘Hayır’ oylarının yüksek çıkması halinde OHAL’in daha erken biteceğini s

15 Ocak 2017 Saat: 02:10
HDP’li Bilgen: Referandumda ‘Hayır’ oyu yüksek çıkarsa OHAL erken biter
HDP’li Bilgen: Referandumda ‘Hayır’ oyu yüksek çıkarsa OHAL erken biter

HDP Sözcüsü Ayhan Bilgen, referanduma gidildiği takdirde ‘partili cumhurbaşkanlığı’ sisteminin merkzezinde olduğu anayasa değişikliği teklifine verilen ‘Hayır’ oylarının yüksek çıkması halinde OHAL’in daha erken biteceğini söyledi.

Van’da konuşan Bilgen, referandumda ‘Hayır’ oyu verilmesi durumunda hükümetin birçok politikasını değiştirmek zorunda kalacağını belirterek, “Eğer siz ‘Bana ne referandumdan, Erdoğan’ın yetkilerinden’ derseniz, OHAL, ebediyete kadar sürer. Ama sandıkta demokratik yollarla durdurursak, herkes oturur yeniden hesabını yapar. Emin olun ki, şimdi görmezden geldikleri tutukladıkları milletvekillerini çıkarmayı eninde sonunda yaparlar, Öcalan ile yeniden görüşmeyi, barışı gündemlerine alırlar” dedi.

Barışın toplumsallaşmasından yana olduklarını belirten Bilgen, “Bir kaç hafta içinde belli olacak önünüze sandık gelecek olursa, emin olun hayır oyu ne kadar yüksek çıkarsa, OHAL o kadar erken biter, tutuklanan milletvekillerimiz o kadar erken serbest bırakılırlar” diye konuştu.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız