Siyaset

HDP'li milletvekilleri ifadeye çağrıldı ve Demirtaş'tan rest çekti

Dokunulmazlıkların kaldırılmasının ardından HDP Muş Milletvekilleri Ahmet Yıldırım ve Burcu Çelik Özkan, savcılık tarafından ifadeye çağrıldı.

23 Haziran 2016 Saat: 01:27
HDP'li milletvekilleri ifadeye çağrıldı ve Demirtaş'tan rest çekti
HDP'li milletvekilleri ifadeye çağrıldı ve Demirtaş'tan rest çekti

Dokunulmazlıkların kaldırılmasının ardından ilk kez milletvekilleri ifadeye çağrıldı. HDP Muş Milletvekili Burcu Çelik ve Ahmet İnan, Muş Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından ifadeye çağrıldı.  HDP’li Çelik “İfade vermeye gitmeyeceğiz. Gözaltına alınır mıyız bekleyip göreceğiz. Hükümet çevreleri hep kaçtığımızı ya da kaçacağımızı söylüyor. Muş’tayım ve Muş’ta bile adresimi değiştirmeyeceğim” dedi.

Dokunulmazlıklarının kaldırılmasının ardından hem HDP Eşgenel Başkanı Selahattin Demirtaş hem de partinin yetkili kurulları tarafından “ifadeye gitmeyecekleri” yönünde açıklamalar yaptığını bu konuda parti kararı bulunduğunu anımsatan HDP’li Çelik, gazetemize yaptığı açıklamada, “Birçok kez belirtildiği gibi ifade vermeye gitmeyeceğiz. Biz de bu yöndeki tutumu sürdüreceğiz. Bize yapılan çağrı üzerine biz de telefonla kendilerine bu doğrultuda hukukun herkes için aynı şekilde işletilmesi gerektiğini belittik. Dokunulmazlık düzenlemesinin Anayasa’ya ve yasalarımıza aykırı olduğunu ifade ettik. Bu düzenlemenin yasalarımıza aykırı olduğunu söyledik. Bu nedenle de kendilerine hukuki olmayan bu durum nedeniyle ifade vermeye gitmeyeceğimizi söyledik” dedi.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız