Siyaset

HDP'siz yeni anayasa toplantısı

Yeni anayasa paketi için AKP, CHP ve MHP temsilcileri cuma günü bir araya gelerek bir görüşme yapacak.

10 Ağustos 2016 Saat: 18:21
HDP'siz yeni anayasa toplantısı
HDP'siz yeni anayasa toplantısı

Yeni anayasa paketi için AKP, CHP ve MHP temsilcileri cuma günü bir araya gelerek bir görüşme yapacak. 12 Ağustos Cuma günü yapılacak toplantıya HDP davet edilmedi.

HDP, 7 Ağustos'ta Yenikapı'da düzenlenen 'Demokrasi ve Şehitler Mitingi'ne de davet edilmemişti.

AKTAY: HDP KENDİNİ AYARLAYAMADI

Öte yandan AKP Sözcüsü Yasin Aktay, HDP'nin "oluşan milli birlik havasını sürdürebilecek şekilde kendini ayarlayamadığını" söyleyerek "Terör ile aralarına hala bir mesafe koymuş değiller" ifadesini kullandı.

Aktay şöyle konuştu: "Hala PKK nedeniyle şehit verdiğimiz mücadelenin devam ettiği bir terör örgütünden bahsediyoruz. Birtakım verilere göre, Fetullahçı Terör Örgütü ile de çok açık, çok açık olmasa bile birtakım işbirlikleri içerisinde olan bir yapı var. HDP'liler Parlamentomuzda bulunan halkımızın seçtikleri milletvekilleri. Evet her ne kadar son zamanlarda kendi seçmenleri ile irtibatlarını ve desteklerini büyük ölçüde kaybetmiş olsalar da … bölgede şahit olduğumuz bir manzara. Şu anda ilgileri, endişeleri, ilgi alanları itibari ile oylarını almış oldukları halklarından kopuk vaziyetteler" iddialarında bulundu.

Toplantıya AKP’den Genel Sekreter Abdülhamit Gül, CHP’den Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan ve MHP’den MYK Üyesi, Afyon Milletvekili Mehmet Parsak katılacak.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız