Güncel

Her ayın 10'unda Ankara gar katliamına tepki ve adalet isteği

BTS üyeleri ve yöneticileri bugün yine Gar önündeydiler. Sendika üyeleri basın açıklaması ile katliamı unutmayacaklarını ifade ederek ve adalet taleplerini dile getirdiler.

10 Ocak 2018 Saat: 11:33
Her ayın 10'unda Ankara gar katliamına tepki ve adalet isteği
Her ayın 10'unda Ankara gar katliamına tepki ve adalet isteği

Her ayın 10’unda ve saat 10.04'de “Unutmayacağız, Unutturmayacağız” sloganı ile Ankara gar katliamında"kayıplarımızı anıyor adalet ısrarımızı sürdürüyoruz" diyerek  Haydarpaşa Gar binası önünde toplanan Birleşik Taşımacılık Çalışanları Sendikası üyeleri ve yöneticileri bugün yine Gar önündeydiler. Sendika üyeleri basın açıklaması ile katliamı unutmayacaklarını ifade ederek  ve adalet taleplerini dile getirdiler.

Birleşik Taşımacılık Çalışanları Sendikası İstanbul 1 Nolu Şube tarafından yapılan açıklamada şöyle denildi:

Barış ve demokrasi talep etmek üzere 10 Ekim 2015 tarihinde saat 10.04 de Ankara Gar önünde toplanan emek ve demokrasi güçlerine yönelik olarak, iki İŞİD üyesi tarafından gerçekleştirilen katliamda 102 yoldaşımızı yitirmemiz üzerinden tam iki sene üç ay geçti.

7 Ocak 2015’te Fransa vatandaşı (IŞİD) üyesi Said ve Şerif Kouachi adlı iki kardeşin Paris’teki mizah dergisi Charlie Hebdo’ya gerçekleştirdiği saldırı 12 kişi hayatını kaybetmiştir. Saldırıların üzerinden 3 yıl 3 gün geçti. Fransa’da düzenlenen anma etkinliklerinde 10 Ekim 2015 Ankara Gar önünde katledilenlerde anılmıştır.

Sendikamız yönetici ve üyelerinden on bir yoldaşımız, üyelerimizin 1.dereceden dört yakını ve sendikamız avukatı (daha sonra mahkeme sürecinde ortaya çıktığı gibi) bilerek güvenlik önlemleri alınmaması sonucu İŞİD’li çeteler tarafından yaşamdan kopartılmışlardır.

İŞİD’li çete üyelerinin kendilerini patlatarak önce Suruç, Diyarbakır ve Mersin’de gerçekleştirdikleri katliamların Ankara Garı halkasında sendikamız üyesi 17 yoldaşımız yaralanmıştır.

7 Ocak 2015’te Paris’teki mizah dergisi Charlie Hebdo’ya yapılan saldırıdan iki gün katliamı yapan iki İŞİD’li üyesine matbaada gerçekleştirilen operasyon sonrası ölü olarak ele geçirilmişlerdir. 10 Ekim 2015 tarihinde Ankara’da gerçekleştirilen canlı bomba eyleminde de iki İŞİD üyesi ölmüştür. Her iki olayda da alayın arka planı azmettiricileri ortaya çıkartılmadığı gibi sorumluluğu bulunan kamu görevlileri de hala yargı önüne çıkartılmamıştır.

Onun içindir ki her ayın 10’unda “Unutmayacağız, Unutturmayacağız” sloganı ile kayıplarımızı anıyor adalet ısrarımızı sürdürüyoruz.

"Je suis Charlie" (Ben Charlie'yim)


YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız