Kültür

Hülya Şensoy’un sürgünde yazdığı kitabı yayınlandı “BEN SU”

Sürgünde yaşayan Hülya Şensoy’un ikinci şiir kitabı Ben Su yayınladı.

16 Haziran 2016 Saat: 00:06
Hülya Şensoy’un sürgünde yazdığı kitabı yayınlandı “BEN SU”
Hülya Şensoy’un sürgünde yazdığı kitabı yayınlandı “BEN SU”

Sürgünde yaşayan Hülya Şensoy’un  ikinci şiir kitabı Ben Su yayınladı. Belge yayınları tarafından çıkarılan Ben Su, Hülya Şensoy’un ikinci şiir kitabı olmakla beraber, sürgünde yazdığı bir şiir kitabı olma özelliğini nedeniyle ayrı bir önem taşıyor.

Ahmet Kaya  ‘merhaba’yı bestelemişti

12 Eylül Cuntasının tutukladığı ve uzun yıllar cezaevlerinde tuttuğu  Ayşe Hülya Şensoy, içerde yazdığı ilk  kitabını 1991 yılında yine Belge yayınlarından  “Döğüşenler Konuşacak” adıyla yayınlamıştı. Ünlü sanatçı Ahmet Kaya’da Ayşe Hülya’nın” merhaba soylu sevdam, merhaba” şiirini  bestelemişti. Bu kez uzun yıllardır sürgünde yaşamak zorunda kaldığı başka bir ülkede yazdığı kitabına “Ben Su” dedi.

“Hülya ülkeye şiirlerle firar ediyor”

Kitabın Önsözü’ne geniş bir yazı  yazan  Yazar/Şair Sezai Sarıoğlu kitap için şunları yazıyor:  “Hülya Şensoy, "İçerden dışarıya" yazdığı ilk kitaptan yıllar sonra, bu kez "dışardan içeriye" yazdığı yeni kitabı "BEN SU" ile, ülkeye şiirlerle firar ediyor. Yeni kitabıyla, umuda ve insanın yenilmezliğine dair duygularla yolumuzu kesiyor. İnsanlarımızın isyanlarıyla, acılarıyla, hasretleriyle, şafağa dair tutkularıyla buluşuyoruz bu kitapta. Belge Yayınları'ndan çıkan BEN SU, bireysel ve evrensel yaraların bir sentezi.”

“Geleceğe direnç taşıyor satırlarımız”

Hülya Şensoy ise, kitabı için şöyle diyor: “Şiirlerim ülkemize, mavimize, yeşilimize, dağımıza taşımıza, sokaklarımıza  ve dostumuza hasreti yansıtıyor ama umudu besliyor bu hasret…Umudu büyütüyor bu şiirler. Dostlarımıza selam, geçmişimize saygı, geleceğimize direnç taşıyor satırlarımız. Büyük bir sevdanın güzelliğini, yenilmezliğini haykırıyor. Sevginin gücünü satırlara yüklüyor,  sevdamızın derinliğine fener oluyor. İçten, samimi ve umudun yolculuğunda birer yolcu olmaya çalışıyor her bir hece.”

Belge yayınları tarafından kitapevlerinde okuyucuya sunulan  Ben Su’nun  hem kendi kuşağı hem de yeni genç kuşak tarafından ilgi görmesi bekleniyor.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız