Güncel

İBB işçilerinden bakanlığa sendika tepkisi: Yetkimizi verin

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nde Hizmet-İş’ten istifa ederek Belediye-İş’e üye olan işçiler, çoğunluğu sağlamalarına rağmen sendikaya yetki vermeyen Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'na tepki gösterdi.

25 Şubat 2020 Saat: 22:22
İBB işçilerinden bakanlığa sendika tepkisi: Yetkimizi verin
İBB işçilerinden bakanlığa sendika tepkisi: Yetkimizi verin

İSTANBUL - İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nde Hizmet-İş’ten istifa ederek Belediye-İş’e üye olan işçiler, çoğunluğu sağlamalarına rağmen sendikaya yetki vermeyen Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'na tepki gösterdi.

Sendika değiştiren İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) işçileri İstanbul Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü (İŞKUR) il binası önünde gerçekleştirdikleri açıklama ile sendikalarına yetki belgesi verilmemesine tepki gösterdi.

Yerel seçimlerde AKP’den Cumhuriyet Halk Partisi’ne (CHP) geçen İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nde çalışan işçiler Tüm Belediye ve Hizmet İşçileri Sendikası’ndan (Hizmet-İş) istifa ederek Türkiye Belediyeler ve Genel Hizmetler İşçileri Sendikası’na (Belediye-İş) örgütlendi. Belediye-İş Sendikasına üye olan İstanbul Beton Elemanları ve Hazır Beton Fabrikaları Anonim Şirketi (İSTON) ve İstanbul Bilişim Ve Akıllı Kent Teknolojileri Anonim Şirketi’nde (İSBAK) işçileri çoğunluğu sağlamalarına rağmen Çalışma Bakanlığı sendikaya yetki belgesini vermedi.

Açıklamayı okuyan İBB işçisi Cem Yavuz, 23 Haziran’da yapılan İstanbul seçiminden sonra kendi iradeleriyle Belediye-İş’e üye olduklarını belirtti. İşçilerin yüzde 80’inin Belediye-İş’i tercih ettiğini belirten Yavuz, “Sendikamız 4 Kasım 2019’da Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığına yetki tespit başvurusunu yaptı. Ancak Bakanlık yetki tespit yazısını 4 aydır vermiyor, dört aydır toplu sözleşme hakkımız gasp ediliyor” ifadelerini kullandı.

Hizmet-İş Sendikası’nın Bakanlık yetkilileri ile görüşüp yetki tespitini engellemeye çalıştığına ilişkin duyumlar aldıklarını aktaran Yavuz, “Bu söylentiler doğru değilse neden 4 aydır yetki tespit yazısı çıkmıyor?” diye sordu. Duruma sessiz kalmayacaklarını belirten Yavuz, “Ankara yollarına düştüğümüzde, Ankara’dan yetki tespitini almadan dönmeyiz” dedi.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız