Siyaset

İdil'de hava destekli operasyon

Şırnakın İdil İlçesinde uygulanan sokağa çıkma yasağıyla birlikte başlayan operasyonlar devam ederken,Cehennem Deresi nden bugün ilçe merkezine girmeye çalışan kalabalık bir PKKlı grubu kobra helikopterler ateş altına aldı.

24 Şubat 2016 Saat: 11:46
İdil'de hava destekli operasyon
İdil'de hava destekli operasyon

Şırnak'ın İdil İlçesi'nde uygulanan sokağa çıkma yasağıyla birlikte başlayan operasyonlar devam ederken,Cehennem Deresi 'nden bugün ilçe merkezine girmeye çalışan kalabalık bir PKK'lı grubu kobra helikopterler ateş altına aldı.

İdil'de 16 Şubat saat 23.00'ten itibaren ilçe merkezi ile Dirsekli Köyü'nde ilan edilen sokağa çıkma yasağı ve yaklaşık 4 bin polis ve jandarma özel harekat timinin katıldığı operasyonlar devam ediyor.

CEHENNEM DERESİ'NE OPERASYON 

Bugün sabah erken saatlerinde, İdil'e 6 kilometre mesafede bulunan Cehennem Deresi'nden ilçe merkezine sızmaya çalışan kalabalık bir PKK'lı grubunun tesbit edilmesi üzerine bölgeye çok sayıda kobra helikopterleri ile birlikte özel eğitimli birlikler sevk edildiği,İlçe merkezi ile Cehennem Deresi arasındaki önemli noktalarda konuşlanan birliklerin önlemler aldığı,kobra helikopterleriyle tespit edilen gruba ateş açıldığı ifade ediliyor. Jandarmanın bölgede arazi arama tarama çalışması yaptığı öğrenildi.

YENİ MAHALLE'DE ÇATIŞMA

Öte yandan dün gece  Yeni Mahalle'de yoğunlaşan çatışmaların ardından çok sayıda tank ve zırhlı aracın mahalleye girdiği belirtildi. Bugün saat 06.00'da başlayan şiddetli patlama ve silah sesleri ile birlikte kobra tipi helikopterler havadan mahalle üzerinde sürekli uçuş yaptı.Çatışmalar devam ederken,patlama sırasında şarapnel parçasının isabet ettiği bir uzman çavuş yaralandı. Yaralanan asker hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız