Güncel

İHD Ankara Şubesi: Herkesi Açlık Grevlerine ses vermeye çağırıyoruz-VİDEO

İHD Ankara Şubesi, ‘Grup yorum üyelerinin ve ÇHD avukatlarının açlık grevine ses ver’ şiarıyla basın açıklaması gerçekleştirdi.

15 Şubat 2020 Saat: 09:53
İHD Ankara Şubesi: Herkesi Açlık Grevlerine ses vermeye çağırıyoruz-VİDEO
İHD Ankara Şubesi: Herkesi Açlık Grevlerine ses vermeye çağırıyoruz-VİDEO

VİDEO İZLEYİNİZ

https://www.youtube.com/watch?v=hM79lH2cvPs&feature=emb_logo

Açıklamada, “Talep ettikleri haklar bu ülkenin her bireyinin sahip olması gereken ve olmazsa olmaz haklardır. Ve talep edilen bu haklar hem ulusal hem de uluslararası sözleşmelerle koruma altına alınmıştır” denildi. 

Pirha'nın haberine göre, İnsan Hakları Derneği Ankara Şubesi, Grup Yorum üyeleri ve Çağdaş Hukukçular Derneği’ne bağlı avukatların açlık grevleri ile örüm oruçlarına ilişkin basın açıklaması yaptı. İHD Ankara Şubesi’nde yapılan açıklamaya çok sayıda dernek üyesi katıldı.

Açıklamayı okuyan Av. Ömer Faruk Yazmacı, “Grup Yorum üyelerinden İbrahim Gökçek ve Helin Bölek; adil yargılanma hakkı, İdil Kültür Merkezi’nin defalarca polislerce basılması, konserlerinin yasaklanması, üyelerine karşı süreklileşen gözaltı ve tutuklamalara karşı 240. güne varan bir süredir açlık grevindedirler. Müzik yapmaları engellenmiş, müzik aletleri kırılmış, İdil Kültür Merkezi defalarca basılmış, üyeleri şiddet kullanılarak gözaltına alınmıştır. Ayrıca tutukluluk süresi boyunca da hak ihlallerine maruz kalmışlardır. İddianamelerinin hazırlanması uzun sürelere yayılarak adil yargılanma hakları engellenmiştir. Tüm bu antidemokratik ve hukuksuz uygulamalara karşı uzun süredir açlık grevlerine devam etmektedirler."dedi.

“ADİL YARGILANMA HAKKI İHLAL EDİLİYOR”

Açıklamada şunlar kaydedildi:

“Çağdaş Hukukçular Derneği Genel Başkanı Av. Selçuk Kozağaçlı ve ÇHD üyeleri Av. Barkın Timtik, Av. Ebru Timtik, Av. Ayşegül Çağatay, Av. Aycan Çiçek, Av. Aytaç Ünsal, Av. Engin Gökoğlu ve  Av. Oya Aslan 3 Şubat 2020 tarihinde açlık grevine başlamıştır. Çağdaş Hukukçular Derneği avukatlarının yasal olarak yapmış oldukları avukatlık faaliyetleri suç olarak nitelendirilmiştir. Oysa herkesin savunma ve savunulma hakkı vardır. Ne yazık ki bugün her bir bireyin sahip olduğu en temel hakları ve özgürlükleri suç sayılarak cezalandırıldığı gibi bireyleri savunmakla yükümlü olan avukatların da mesleki faaliyetleri suç olarak kabul edilmekte, hukuk dışı uygulamalara maruz bırakılmakta ve fiziki şiddete uğramaktadırlar. Avukatların özgür olmadığı bir yerde hukukun bağımsızlığından ve adaletli olmasından bahsedilemez. Avukatlık faaliyetlerinin suç sayılması Anayasanın 2. maddesinde yer alan hukuk devleti olma ilkesinin ve Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesinin 6/3. maddesinde düzenlenen adil yargılanma hakkının ihlalidir.

“TALEP EDİLEN HAKLAR, OLMAZSA OLMAZ HAKLARDIR”

Türkiye’de halihazırda yaşanan baskı, şiddet, belirsizlik, ekonomik sorunlar, yasal hakların ortadan kaldırılması, her türlü yasal faaliyetin suç sayılması, kültürel faaliyetlerin yasaklanması, adil yargılanma haklarının ortadan kaldırılması, avukatlık faaliyetlerinin suç sayılması ve daha birçok antidemokratik uygulamaya karşı Grup Yorum üyeleri ve Çağdaş Hukukçular Derneği üyeleri açlık grevine girmişlerdir. Talep ettikleri haklar bu ülkenin her bireyinin sahip olması gereken ve olmazsa olmaz haklardır. Ve talep edilen bu haklar hem ulusal hem de uluslararası sözleşmelerle koruma altına alınmıştır.

“HERKESİ AÇLIK GREVLERİNE SES VERMEYE DAVET EDİYORUZ”

Biz insan hakları savunucuları olarak tartışılamayacak nitelikteki tüm bu haklı taleplerin kabul edilmesini, hukuksuzluğa son verilmesini, özgürlüklerinin ve tüm haklarının teslim edilmesini talep ediyoruz. Uzun süren açlık grevi neticesinde acı bir sonucun ortaya çıkmasını istemiyor ve kabul etmiyoruz. Yaşam hakkının, tüm taleplerin de kabul edilerek korunmasını istiyoruz.

Adalet Bakanlığı başta olmak üzere tüm kurumları ve siyasi partileri, demokratik kitle örgütlerini, sivil toplum kuruluşlarını ve hak savunucularını konuya karşı duyarlı olmaya ve açlık grevine ses vermeye davet ediyoruz. Talepleri taleplerimizdir.

VİDEO İZLEYİNİZ

https://www.youtube.com/watch?v=hM79lH2cvPs&feature=emb_logo

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız