Güncel

İHD İstanbul Şubesi Hapishane Komisyonu; Grup Yorum'a özgürlük istedi

İHD İstanbul Şubesi Hapishane Komisyonu dernek salonunda basın toplantısı düzenledi. Grup Yorum'un talepleri, insan haklarına saygılı bir ülkede tartışma konusu bile yapılamayacak kadar haklıdır"dedi.

18 Eylül 2019 Saat: 13:53
İHD İstanbul Şubesi Hapishane Komisyonu; Grup Yorum'a özgürlük istedi
İHD İstanbul Şubesi Hapishane Komisyonu; Grup Yorum'a özgürlük istedi

İnsan Hakları Derneği İstanbul Şubesi Hapishane Komisyonu tarafından yapılan ve Hapishane Komisyonundan Av. Zeynep Ceren Boztoprak okudu. Açıklamada şu çağrıda bulunuldu:


Grup Yorum üyeleri İbrahim Gökçek, Helin Bölek, Barış Yüksel ve Bahar Kurt bundan 125 gün önce baskılara, hukuk dışı uygulamalara karşı yaklaşık 2 yıldır tutuldukları hapishanelerde süresiz açlık grevine başladıklarını açıkladılar.
Grup Yorum'un talepleri:
*İdil Kültür Merkezi'ne Yönelik Polis Baskınlarına Son Verilmesi
*Konser Yasaklarının Kaldırılması
*Tutuklu Üyelerinin Serbest Bırakılması
*Para Ödüllü Arama Listelerinin Kaldırılması
Taleplerinin tamamı hukuka uygun taleplerdir. Ancak bugün, açlık grevlerinin 125. Gününde, taleplerini karşılayacak herhangi bir adım atılmış değil. 17.09.2018 tarihinde, dün, Bahar Kurt ve Helin Bölek'in de yargılandığı davanın duruşmasında kaçma şüpheleri olduğu gerekçesiyle tahliye talepleri bir kez daha reddedildi. Konser yasağı devam ediyor. Baskılar devam ediyor.
Temel insan hak özgürlüklerine saygı olmadan adil bir hukuk sistemi kurulamaz ve işletilemez. Temel insan hak ve özgürlüklerine saygı için uygulanmayan reform paketleri çıkarıp durmak yetmez. Türkiye, 12 Eylül faşist darbesinden sonra ifade özgürlüğünü hiçe saymayı, ifade özgürlüğünün bütün tezahürlerini suçmuş gibi göstermeyi olağan bir iş sayan bir hukuk anlayışı geliştirmiştir. Bu anlayış, Grup Yorum'u her dönemde hedef haline getirmiş, yasak, baskı, gözaltı ve tutuklamalarla bu müzik grubunu susturmak istemiştir. Bir yandan "yargı reformu”ndan bahsedip, bir yandan temel insan hak ve özgürlüklerini hiçe saymak, hukuk devleti anlayışıyla taban tabana zıt bir tutumdur.
İnsan Hakları Derneği İstanbul Şubesi Hapishane Komisyonu olarak buradan yetkililere ve kamuoyuna sesleniyoruz. Grup Yorum mensupları İbrahim Gökçek, Helin Bölek, Barış Yüksel ve Bahar Kurt açlık grevinin 125'inci günündedir. Talepleri, demokratik ve insan haklarına saygılı bir ülkede tartışma konusu bile yapılamayacak kadar açık ve haklıdır. Devletin tüm birimlerinin yetkililerini hukuksuzluğa son vermeye çağırıyoruz. 

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız