Güncel

İHD istanbul Şubesi: Hrant için adalet mücadelemiz sürüyor

İnsan Hakları Derneği İstanbul Şubesi Hrant Dink’in katledilişinin 13 yılında yaptığı açıklamada,” onun barış düşünün savunucusu olmaya ve katillerinin peşini bırakmamaya kararlıyız.”dedi.

20 Ocak 2020 Saat: 10:56
İHD istanbul Şubesi: Hrant için adalet mücadelemiz sürüyor
İHD istanbul Şubesi: Hrant için adalet mücadelemiz sürüyor

İSTANBUL

İnsan Hakları Derneği İstanbulŞubesi tarafından yapılan açıklamada şöyle denildi:                                                                                                                                                   

Hrant Dink; gazeteci,  insan hakları savunucusu ve  derneğimiz üyesiydi. Sadece sözleriyle ya da yazdıklarıyla değil, yaşamıyla da halkların kardeşliğini ve barışını savunabilen nadir insanlardandı.

Bir Ermeni olarak  maruz kaldığı ırkçı ve ayrımcı onca muameleye rağmen, düşmanlık ya da kin yerine halklar arasında barışı mümkün kılacak çözümler önerdi yaşamı boyunca.

Varlığı,  ırkçılıkla biçimlenmiş ve halkları birbirine düşman ederek hayatta kalabilen sistemi hep rahatsız etti. Bu nedenle yaşamı boyunca baskı ve tehditlere maruz kaldı, güvercin tedirginliğinde yaşadı ve devletin gözü önünde, jandarma , polis ve kamu görevlilerinin de içinde olduğu bir cinayet örgütü tarafından 19 Ocak 2007 de  katledildi. 

Önceki siyasi cinayetlerde olduğu gibi, etkin bir soruşturma yürütülmedi. Hrant’ı öldürenler ve devlet içindeki bağlantıları gizlendi, korundu, kollandı. Dava, yoğun hukuki çaba ve kamuoyu baskısıyla ancak ilk beş yıldan sonra tetikçilerden öteye uzayabildi ve cinayette rolü olan kamu görevlilerinin bir kısmı yargı önüne çıkartılabildi. Ancak cinayet emrini verenler hala karanlıkta ve korunuyor.

Hrant’ın yoldaşları olarak bizler, onun barış düşünün savunucusu olmaya ve katillerinin peşini bırakmamaya kararlıyız.

Bu sözümüzü bir kez daha tekrarlamak için, tüm üyelerimizi ve barış isteyen herkesi  bugün saat 14.30 dan itibaren,  vurulduğu yerde olmaya ve yapılacak anma etkinliğine katılmaya çağırıyoruz.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız