Güncel

İhraçlara karşı oturma eylemi 131’nci haftasında

İzmir'de ihraçlara karşı 131 haftadır oturma eylemi düzenleyen KESK'liler, hukuksuzluğuna son verilmesini isteyerek işe iadelerini istedi.

16 Ocak 2020 Saat: 10:33
İhraçlara karşı oturma eylemi 131’nci haftasında
İhraçlara karşı oturma eylemi 131’nci haftasında

İZMİR

Eğitim Sen İzmir 2 No’lu Şube Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile görevlerinden ihraç edilen kamu emekçilerinin haklarının iade edilmesi için 131 haftadır düzenledikleri oturma eylemine Karşıyaka İskele karşısında devam etti.  "KHK'ler gidecek biz kalacağız, karanlığa teslim olmayacağız, işimizi geri alacağız" sloganları atıldı.

Eylemde basın açıklamasını Eğitim Sen 2 No'lu Şube Başkanı Hasan Ali Kılıç okudu.

‘İNTİHARLAR ARTTIKÇA İTİRAZLARIMIZ SÜRECEK’

Türkiye’de gelir dağılımında adaletsizlik yaşandığını söyleyen Kılıç, buna karşı itirazlarını sürdüreceklerini belirtti. Kılıç, “Ülkede küçük bir azınlığın yaşadığı şatafatlı yaşamın yanında açlıkla kıvranan milyonlar oldukça kimse bizden bir köşeye çekilip sessiz kalmamızı isteyemez. İntihar vakaları arttıkça, anaların gözyaşı sürdükçe, tiyatro izlemek, oyun yazarından dolayı suç sayıldıkça itirazlarımız sürecektir” diye konuştu.

‘KOMİSYONDAN MERHAMET BEKLEMİYORUZ’

Kılıç, ihraçları için kurulan Olağan Üstü Hal İşlemleri İnceleme Komisyonu’ndan merhamet beklemediklerini ifade etti. 131 haftadır süren eylemlerini tek bir KESK’li dahi dışarıda kalmayıncaya kadar devam ettireceklerini dile getiren Kılıç, “Bir çocuğun tırnağının kanamaması, gülüşünün eksilmemesi, bir gencimizin daha intihar etmemesi, bir ananın tek bir damla gözyaşının akmaması için her türlü bedeli ödemeye hazırız. Ama işimize dönelim diye zalime diz çökmek aklımızın ucundan dahi geçmez. Diz çökmedik, çökmeyeceğiz. Biat etmedik etmeyeceğiz. Biz kazanacağız, geri döneceğiz” diye konuştu.

Eylem yapılan konuşmalar ardından son buldu. 

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız