Güncel

İntiharlara ilişkin Boğa Meydanı’na yürümek isteyen gençlik örgütlerine müdahale

Gençlik Örgütleri, Kadıköy'de 'İntihar Değil Cinayet' sloganıyla üniversite öğrencilerinin intiharlarına dikkat çekmek amacıyla basın açıklaması gerçekleştirmek istedi. Polis 9 kişiyi gözaltına aldı.

22 Şubat 2020 Saat: 00:38
İntiharlara ilişkin Boğa Meydanı’na yürümek isteyen gençlik örgütlerine müdahale
İntiharlara ilişkin Boğa Meydanı’na yürümek isteyen gençlik örgütlerine müdahale

SERPİL ÜNAL

İSTANBUL - Gençlik Örgütleri son zamanlarda artan öğrenci intiharlarına dikkat çekmek için Kadıköy’de eylem gerçekleştirdi. Yaşamlarına son veren İstanbul Üniversitesi öğrencileri Sibel Ünli ve Hakan Taşdemir şahsında yaşanan intiharlara dikkat çekmek isteyen öğrenciler Çağrı yaptıkları Altıyol’un polis ablukasına alınması üzerine Kadıköy Yeldeğirmeni'nde toplanarak ‘Kurtuluş yok tek başına, ya hep beraber, ya hiçbirimiz’ yazılı pankartla Kadıköy Boğa Heykeli’ne doğru yürüyüşe geçti.
Gençlerin önü Halitağa Caddesi üzerinde polis ablukasıyla kesildi. Gençler polisin yürüyüşe izin verilmemesi üzerine Halitağa Caddesinde sloganlarını atarak ajitasyon konuşmaları yaptılar.
Eylemde 'Faşizme Karşı Omuz Omuza', 'İntihar Değil Cinayet', 'nsanca Onurlu Yaşayacağız', 'Bu Daha Başlangıç Mücadeleye Devam'sloganları atıldı. Polis bir süre sonra saldırıya geçti. Çok sayıda genci darp ederek gözaltına alan polis basın emekçilerine da saldırdı.


Polis saldırısı ve gözaltılar sırasında sloganlarına devam eden gençler ,'İnsanlık Onuru İşkenceyi Yenecek'sloganı attı. Bazı basın emekçilerini de gözaltına alan polis onlara GBT yaparak bıraktı.
Polis saldırısı sonucu 9 kişi darp edilerek gözaltına alındı.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız