Güncel

İş kazasında oğlunu kaybeden Eroğlu ailesi alt sınırdan cezaya tepki gösterdi

Dün Bakırköy adliyesinde,31 Ekim 2013′te, Esenyurt Özel Doğa Hastanesi’nde tabela takarken yüksek gerilime kapılarak yaşamını yitiren 17 yaşındaki Eren Eroğlu davasının 21.duruşması görüldü.

16 Ocak 2019 Saat: 12:38
İş kazasında oğlunu kaybeden Eroğlu ailesi alt sınırdan cezaya tepki gösterdi
İş kazasında oğlunu kaybeden Eroğlu ailesi alt sınırdan cezaya tepki gösterdi

Necdet Özsaygın

Davada iş cinayetinden sorumlu olanlara en alt sınırdan ceza verilmesine tepki gösteren Eroğlu ailesi bu kararın iş cinayetlerine davetiye çıkarmak anlamına geldiğini belirterek kararı kabul etmediklerini söylediler.

Açıklamada şunları söylediler.Av. Eray Yücak, "Mahkeme esas olarak Esenyurt Belediyesi’ni olayda sorumlu bulmuştur. TEİAŞ’ın yıllarca yazı yazmasına rağmen yüksek gerilimin altında kaçak ve ruhsatsız biçimde bina yapımını engellemediği için, önlem almadığı için, Esenyurt Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Akboğa’ya ceza vermiştir. Özel Doğa Hastanesi Müdürü’ne tabela takmaya gelen işçilere işçi sağlığı ve iş güvenliği önlemleri alınmadan yüksek gerilim hattının bulunduğu bölgeye çıkmasına izin vermesi nedeniyle ceza vermiştir. İl Sağlık Müdürlüğü yetkilileri hakkında soruşturma devam ediyor."dedi.Yücak, o zamanki  Belediye Başkanı dahil olmak üzere bütün sorumluların yargılanması gerektiğini, Anayasa mahkemesine bir başvuru olduğunu, mevcut karar için önce istinafa gidileceğini, sonuç alınamazsa Yargıtay’a başvurulacağını ve temyiz edileceğini vurguladı.

Eren Eroğlu'nun babası Erdinç Eroğlu, bütün sorumlular ve kusurlar belli olduğu halde sanıklara en alt sınırdan ceza verildi. "Sorumlular belli olduğu halde,kusurlar belli olduğu halde sanıklara en alt sınırdan ceza vererek bu davayı katledilmiştir. Bu dava süreci,bu yargılama zaten etkin olmadı.Beş yıldır adalet mücadelesi veriyoruz.Beş yılda defalarca heyet değişti. Defalarca mahkeme başkanı değişti.Tüm bunlara rağmen,bütün bilirkişi raporlarına rağmen,İl Teftiş Kurulu raporlarına rağmen,sorumlular belliyken,dört-beş bilirkişi raporunda belediyeye kusur atfedilmişken, oğlumun çalıştığı firmaya kusur atfedilmişkene alt sınırdan ceza verilmesinde bir kasıt arıyoruz.Bu kararı hiçbir şekilde tanımıyoruz !Böyle hâkimler, böyle mahkemeler olduğu sürece iş cinayetleri artarak devam edecektir.Geçtiğimiz yıl iş cinayetlerinde en az 1923 kişi öldü.Bu hâkimler sayesinde önümüzdeki yıl 2923 kişi ölür.Kızgınlığımız çok.Bu ülkede adalet olmadığını,adaletin bağımsız olmadığını bu mahkeme kararıyla anladık" dedi.

Eren Eroğlu'nun annesi Nezahat Eroğlu ise çok üzgün olduğunu ve konuşmakta zorlandığını ifade ederek, "Bir çocuk, bir can gitmiş, bu olmamalıydı.Verilen ceza 2 sene olmamalıydı. Benim oğlum orada çürürken,onların burada gezmeleri,çıkmaları beni çok rahatsız ediyor.Buna hangi anne baba dayanabilir,sizler de bir düşünün.Bu kararı tanımıyoruz" dedi.

Yine Avukat Berrin Demir de benzer açıklamalarda bulunarak, kararı doğru ve adil bulmadıklarını dile getirdi.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız