Spor

İşitme Engelliler Hentbol Şampiyonası Başlıyor

1. İşitme Engelliler Dünya Hentbol Şampiyonası 09-14 Haziran tarihlerinde Samsunda yapılacak

6 Haziran 2014 Saat: 12:54
İşitme Engelliler Hentbol Şampiyonası Başlıyor
İşitme Engelliler Hentbol Şampiyonası Başlıyor

1. İşitme Engelliler Dünya Hentbol Şampiyonası 09-14 Haziran tarihlerinde Samsun'da yapılacak.
Samsun'da 6 ülkenin katılımıyla 09-14 Haziran 2014 tarihlerinde ilk kez yapılacak olan 1. İşitme Engelliler Dünya Hentbol Şampiyonası için geri sayım başladı. Gençlik ve Spor Bakanı Çağatay Kılıç yaptığı açıklamada, şampiyonaya katılacak ülkelerin sporcularına başarılar dileyerek, "İnşallah milli takımımızın birincilik kupasını hep birlikte kaldıracağız" diye konuştu.


"TÜM SPORSEVERLERİ SALONLARI DOLDURMAYA DAVET EDİYORUM"

Kılıç, Türkiye’de 2005 yılından bu yana başarıyla sürdürdüğü uluslararası spor organizasyonlarına ev sahipliğinin, kendilerini oldukça mutlu etiğini belirterek, “Dünyanın farklı ülkelerinden 100’den fazla sporcuya en iyi şekilde ev sahipliği yapacağımıza inancım tam. Bu önemli organizasyonun memleketim Samsun’da olmasının ayrı bir mutluluk verdiğini de belirtmek isterim. Hemşehrilerimin, tüm misafirlerimizi el üstünde tutacağından ve Samsun'un bu şampiyonanın altından başarıyla kalkacağından eminim. Sesleri kulakları ile değil, kalplerinin en derininde hisseden tüm sporculara başarılar dilerim. İnşallah milli takımımızın da birincilik kupasını hep birlikte kaldıracağız. Ülkemiz, bu tür organizasyonlara ev sahipliği yaparak ve buralarda kazandığı spor deneyimlerini tabana yayarak, gelecek yılların temelini en sağlam şekilde atmaktadır. Başta Samsunlu hemşehrilerim olmak üzere tüm sporseverleri salonları doldurmaya davet ediyorum” dedi.


TURNUVANIN EV SAHİBİ SAMSUN
Samsun Atatürk Spor Salonu'nda yapılacak olan şampiyonaya Türkiye, Hırvatistan, Danimarka, Brezilya, Sırbistan ve Rusya'dan yaklaşık 110 sporcunun katılması bekleniyor. 07 Haziran saat 21.00'da Grand Amisos Otel'de kura çekimi yapılarak grupların belli olacağı şampiyonada ilk maç 09 Haziran saat 10.00'da başlayacak. Aynı gün saat 13.30'da turnuvanın açılış seremonisi gerçekleştirilecek. İşitme Engelliler Dünya Hentbol Şampiyonası'nda Milli Takımımızda kadroda 18 sporcumuz yer alacak.

Kadroda yer alan sporcular ise şöyle:
“Serkan Oral, Onur Türkoğlu, Mehmet Ünsal, Taşkın Kızılkaya, Murat Atak, Emre Özçelik, Mustafa Özbay, T. Onur Kayıhan, Ali Rıfat Şahin, Ali İsmet Öner, Remzi Sönmez, Tugay Gündoğdu, Hamza Alkoyun, Cem Denli, Atilla Zaman, İlker Kurtulmuş, Adnan Diri, Ahmet Gözel.”

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız