Ekonomi

İşkur ve KOTO’dan sosyal diyalog paneli

İşkur ve Kocaeli Ticaret Odası(KOTO)’nın birlikte yürütütğü ortak eğitim projesi ‘’Yerel ve İşletme düzeyinde sosyal diyalog mekanizmalarının oluşturulması’’ konusundaki panel bugün KOTO’da gerçekleşti.

3 Haziran 2014 Saat: 14:45
İşkur ve KOTO’dan sosyal diyalog paneli
İşkur ve KOTO’dan sosyal diyalog paneli

Devlet ve sosyal tarafların temel ekonomik ve sosyal politikaların belirlenmesi ve uygulanmasına katılımın sağlanması amacıyla Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından yerel ve işletme düzeyinde sosyal diyalog mekanizmalarının oluşturulması konusunda bugün İşkur ev sahipliğinde KOTO Burhan Kasım Meclis Salonu’nda panel düzenlendi. Panelde Vali Yardımcısı Osman Sarı, Çalışma Genel Müdür Yardımcısı Lütfü İncirlioğlu, İşkur Müdürü Öztekin Kaşukçi, Kocaeli Üniversitesi Rektör Yardımcısı ProfDr Ali Demirci, işveren sendikası temsilcileri ve çok sayıda davetli katıldı.

‘İLİŞKİLERİ DÜZENLEYECEĞİZ’

Düzenlenen panelde açılış konuşmasını gerçekleştiren Öztekin Kaşukçi, Bakanlığın taşradaki yapısı gereği diyaloglar oluşturmak, çözüm üretmek adına bu programın gerçekleştirildiği belirterek, “Sosyal diyalogların arttırılmasına yönelik çeşitli organizasyonlar yapılıyor. Bu programı işçi ve işverenlerin ilişkilerini düzenlemek adına önemsiyoruz” şeklinde konuştu.

‘BARIŞ VE UZLAŞMA FİKRİNE DAYANIR’

Kaşukçi’nin ardından konuşma yapan Lütfü İncirlioğlu ise 2014 yılı merkezi eylem planı gereği toplam beş ilde bu programın tertip edildiğini kaydederek, ‘’ Kocaeli dördüncü ilimiz oluyor. Sosyal diyalog, barış ve uzlaşma fikrine dayanır. Sosyal diyalog, ekonomik ve sosyal soruna çözüm üretir. Sosyal ortaklarımızın görüş ve düşünceleri bizim için önemli”şeklinde konuştu..

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız