Güncel

İsmail Devrim'in intiharını duyuran gazeteci Demir serbest bırakıldı

İsmail Devrim'in intiharını haberleştirdiği için gözaltına alınan Ergün Demir, çıkarıldığı mahkeme tarafından serbest bırakıldı.

24 Eylül 2018 Saat: 20:19
İsmail Devrim'in intiharını duyuran gazeteci Demir serbest bırakıldı
İsmail Devrim'in intiharını duyuran gazeteci Demir serbest bırakıldı

Oğluna pantolon almadığı için intihar eden İsmail Devrim’in haberini yapan Astakos haber Genel Yayın Yönetmeni Ergün Demir gözaltına alınmıştı. Körfez Adliyesi’ne sevk edilen Demir serbest bırakıldı

Türkiye’yi sarsan intihar olayını haberleştiren Astakos Haber Genel Yayın Yönetmeni Ergün Demir gözaltına alındı. Ergün Demir, "Ekipler önce evime gelmişler, evde olmadığımı öğrendiklerinde beni aradılar. Ben de güvenlik güçlerine başvurdum. Şu anda ifade vermek üzere karakola götürülüyorum" dedi. Körfez Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talimatı ile gözaltına alınan Ergün Demir önce sağlık kontrolüne, daha sonra da Körfez İlçe Jandarma Komutanlığı'na götürüldü. Demir, tamamlanan işlemleri sonrası Körfez Adliyesi’ne sevk edilirken çıkarıldığı mahkeme tarafından serbest bırakıldı.
Demir'in açıklamaları şöyle:

“Hepimizin haber kaynağı var. Bana bir bilgi geldi. Trajik bir haber olduğunu hissettim. Keza öyle de oldu. Haberi bütün belgeleriyle yaptım. Benim için haber budur ve yayınladım. Haber bir anda büyüdü. Bundan sonraki konular benim dışımdadır. Bir sürü suçlamalar oldu. Haberi belgeli yapmamız büyük avantaj oldu. Arkadaşlarımızın desteği de çok kıymetli benim için. Ayan beyan bir cenaze evinde konuştuğum mağdurun 'gizli ses kaydını aldığım' söyledi. İlginç bir durumla karşılaştım. Röportajım da soru cevap şeklinde zaten. Bunun bir röportaj olduğunu herkes duymuştur.

Hafize Hanım’ın konuşmalarını birebir yazdım. Belgesi de bende bu haberin. Fakat sonrasında ben yalancı oldum. Mağdur kadını, kocasını ve beni suçlayan raddeye gelindi. Haberin doğruluğunu teyitlemek için de ses kaydını yayınladım. O kadına karşı yapılanları da destelemek için yayınladım o kayıtları."

Gazeteci Ergün Demir ile birlikte İsmail Devrim'in oturduğu 17 Ağustos Mahallesi Muhtarının gözaltına alındı. 17 Ağustos Mahalle Muhtarı Halil Taş’ın söyleşi sırasında evde olduğu ve bu sebeple gözaltına alındığı belirtildi. Adliyeye sevk edilen Taş, savcılık ifadesinin ardından serbest bırakıldı.

Ergün Demir’in gözaltına alınmasına TGS Kocaeli’den tepki geldi. Türkiye Gazeteciler Sendikası’nın (TGS) Eğitim-Sen Kocaeli Şubesinde yaptığı açıklamada “İsmail Devrim intiharını haberleştiren meslektaşımızın gözaltına alınması halkın haber alma hakkına açık bir saldırıdır. Gazetecinin görevi; görünen değil, görünenin ardındaki gerçeği açığa çıkarmaktır” denildi.

CHP, HDP, EMEP, ÖDP, SYKP, Halkevleri, KESK, TMMOB, Kocaeli Tabip Odası, Kocaeli Demokrasi Girişimi ve Kocaeli İSİG Meclisi’nin destek verdiği açıklamada TGS Kocaeli Temsilciliği adına konuşan Evrensel Muhabiri Hasret Gültekin Kozan, Ergün Demir’in hedef haline getirildiğini söyledi.

Basın Konseyi de  gazeteci Ergun Demir'in gözaltına alınmasına ilişkin yaptığı açıklamada "Gazetecilik evrenseldir, haberi yazan haberini göğüsler. Zorlama çabalar gerçekleri asla değiştirmez" dedi.

 yapılmak istenen eyleme de polis saldırmış ve 15 kişi gözaltına alınmıştı. 

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız