Güncel

İstanbullular, Newroz alanını doldurdu: ‘Mutlaka kazanacağız, tecridi kıracağız’

İstanbul Newroz’u, “Mutlaka kazanacağız, tecriti kıracağız” şiarıyla ve on binlerce kişinin katılımıyla Bakırköy’de gerçekleştirildi.

25 Mart 2019 Saat: 01:14
İstanbullular, Newroz alanını doldurdu: ‘Mutlaka kazanacağız, tecridi kıracağız’
İstanbullular, Newroz alanını doldurdu: ‘Mutlaka kazanacağız, tecridi kıracağız’

İSTANBUL-

‘Tecrit, insanlık suçudur ve mutlaka kırılmalıdır’

Kutlamalarda Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, Halkların Demokratik Kongresi (HDK) Eş Sözcüsü Sedat Şenoğlu ve bir Barış Annesi konuşma yaptı. Buldan’ın konuşmasından satırbaşları şöyle:

“İstanbul demek Türkiye demek. İstanbul’da kazanan Türkiye’de kazanır, kaybeden Türkiye’de kaybeder. İstanbul’da büyük şehirde aday çıkarmayarak halkımızın talepleri doğrultusunda demokratik güç birliğinin kazanması için böyle bir taktik geliştirdik. Üçüncü havalimanında işçilerimizin tahta kurularıyla boğuştuğu ortamdan bile siyasi rant elde edenler, ormanları yok edip İstanbul’un ciğerini sökenler, kentsel dönüşümle kente ihanet edenler 31 Mart’a HDP oylarıyla gereken cevabı alacak. Biz anahtar bir partiyiz, İstanbul’da da seçimin kaderini belirleyecek bizleriz. Size isim vermiyorum nereye oy vereceğinizi biliyorsunuz. ‘Memleket bizim için gönül işi’ diyorlar. Gönül işi dedikleri götürme, yürütme, çalma çırpma işidir. ‘Bu seçim ders verme zamanı değil’ diyorlar ya tam da öyledir. Faşizme, kayyıma adalet için ders verme zamanıdır. Buraya hangi coşkuyla geldiyseniz 31 Mart’ta da aynı ruhla sandığa gitmeniz önemlidir.

Bir oy barışa, bir oy demokrasiye, bir oy adalete, bir oy Selahattin Demitaş’a, bir oy Figen Yüksekdağ’a gider. O bir oy açlık grevindeki yoldaşlara gider. Su uyur AKP uyumaz. Yalanları, talanları, hırsızlıklarıyla ülkeyi yönetenler 31 Mart’ta da aynı yola başvuracaktır. Her birinizin müşahit olma, sandıkları koruma ve insanları sandığa götürmek birinci vazifesidir. Bu sorumluluk tarihidir. Böyle fırsatı heba edersek faşizmin karanlığın daha kötüye gideceğine dair büyük şeyler olabilir. 31 Mart’ta bu duyguyla oylarımızı kullanıp büyük bir zaferin elde edilmesine katkı sunabiliriz. İstanbul halkına güveniyorum. 5 kilometre ötede o iki kanka miting yapıyor. Onlara 31 Mart’ta sandıklardan çıkacak sonuçlar sonucunda şu şarkıyı hatırlatalım, ‘bana her şey HDP’yi hatırlatıyor’ diyecekler. 31 Mart’tan sonra nereye gidersek gidelim her yerde HDP bayrakları dalgalanacak, sesi duyulacak. Yok sayanlar, inkar edenler, arkadaşlarımızı cezaevine gönderenlere, açlık grevlerine sessiz kalanlara mutlaka ders vereceğiz. Tecrit insanlık suçudur mutlaka kırılmalıdır. Tecriti kaldırmamak barıştan, özgürlükten demokrasiden mahrum olmak demektir. Barışa giden yol 31 Mart’tan geçecek.”

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız