Güncel

İzmir’de Genel-İş’ten 15-16 Haziran’ın yıl dönümünde iş bırakma eylemi

İzmir'de Genel-İş şubeleri, 15-16 Haziran'ın yıl dönümünde iş bırakma eylemi yapacak.

12 Haziran 2018 Saat: 23:54
İzmir’de Genel-İş’ten 15-16 Haziran’ın yıl dönümünde iş bırakma eylemi
İzmir’de Genel-İş’ten 15-16 Haziran’ın yıl dönümünde iş bırakma eylemi

İzmir’de 15-16 Haziran Direnişi’nin 48. yıl dönümü dolayısıyla Genel-İş İzmir şubeleri bugün yarım gün iş bırakacak. Direnişteki Ege Üniversitesi işçilerinin ziyaret edileceği eylemde tek adama rejimine “Tamam” çağrısı da yapılacak.

Evrensel’in haberine göre; yarım günlük iş bırakma eylemi öğleden sonra başlayacak işçiler öğle paydosu ile birlikte 12.30’da Bornova Metro önünde toplanacak. Buradan Ege Üniversitesi Rektörlüğü önüne yapılacak yürüyüş ardından KHK ile işten atılan ve direnişe geçen Genel-İş üyesi işçilerle birlikte eylem yapılacak. Eylemin seçimlerin hemen öncesinde yapılmasından dolayı AKP iktidarına “Tamam” deme çağrıları da dile getirilecek.
’15-16 Haziran ruhuna uygun olarak direniş alanında olacağız’

İş bırakma eylemiyle ilgili açıklama yapan DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı, “Bu şanlı direnişin yıl dönümünde kadro beklerken güvenlik soruşturmasından dolayı işsiz bırakılan başta Ege Üniversitesi işçileri olmak üzere bütün KHK mağduru işçileri için eylemde olacağız. 15-16 Haziran ruhuna da uygun olarak direniş alanında olacağız. İş cinayetlerinde yaşamını yitiren ve grevleri yasaklanan işçiler olarak memleketin geleceği için 16 yıllık işçi düşmanı AKP’ye de ‘Tamam, sıkıldık’ diyoruz” dedi.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız