Güncel

İzmir'de "İçeriden Dışarıya Fotoğraf - Düşler Tutsak Edilemez" sergisi açılıyor

"İçeriden Dışarıya Fotoğraf - Düşler Tutsak Edilemez" fotoğraf sergisi Merkezi Galerisi, Mimar Sinan Mah. İzmir Fuarı, 26 Ağustos Kapısı - Alsancak'ta adresinde açılacak.

15 Haziran 2018 Saat: 16:00
İzmir'de "İçeriden Dışarıya Fotoğraf - Düşler Tutsak Edilemez" sergisi açılıyor
İzmir'de "İçeriden Dışarıya Fotoğraf - Düşler Tutsak Edilemez" sergisi açılıyor

"İçeriden Dışarıya Fotoğraf - Düşler Tutsak Edilemez" 30 Haziran-08 Temmuz arasında,İzmir Sanat Merkezi Galerisi, Mimar Sinan Mah. İzmir Fuarı, 26 Ağustos Kapısı - Alsancak'ta adresinde açılacak. Daha öncede İstanbul, Mersin, Şanlıurfa, gaziantep, Adana ve Ankara'da düzenlenmişti. İzmir sergisi 7'inci sergi.

Serginin organizasyonunu yapan ekip tarafından yapılan açıklamada şöyle denildi:

İzmir’de Açılacak “Düşler Tutsak Edilemez” Sergisi hakkında,“Görülmüştür Ekibi” ile “redfotoğraf grubu” olarak, politik mahpuslarla dayanışmak, onların sesini, düşünce üretimlerini dışarı duyurmak amacıyla başladığımız yeni bir projeyi daha tamamlamış bulunuyoruz. 
"İçeriden Dışarıya Fotoğraf - Düşler Tutsak Edilemez" adını verdiğimiz bu çalışma, basında daha önce "Fotoğraf Köprüsü" olarak tanınan ve 55 Mahpus ile 55 Fotoğrafçıyı buluşturduğumuz serginin ikinci aşamasıdır. "Fotoğraf Köprüsü" geçtiğimiz iki yıl boyunca Türkiye'nin birçok yerinde ve akabinde 3 Avrupa ülkesinde sergilenmişti. 
Projemizin bu ikinci aşamasında - iki yıl süren meşakkatli bir yolculuktan sonra 30'a yakın cezaevine yeniden girerek 68 Mahpus ile 60 fotoğrafçının buluşmasını gerçekleştirmiş bulunuyoruz. Bu buluşmaların amacı:
a) Politik Mahpuslarla birlikte kolektif bir fotoğraf projesi gerçekleştirmek
b) Dışarıda olan bizlerin, içeridekilerle iletişim halinde olmalarını sağlamak
c) Yaratıcı olmanın yalnızca zanaat olmadığını, düşüncenin soyutlama aracı olarak nasıl kullanılabileceğini göstermek
d) İçerinin sesini fotoğrafların diliyle dışarıdaki insanlara göstermek
e) 2018 Yılı itibariyle hapishanelerde sayıları her geçen gün artan 230.000 tutuklu ve hükümlünün varlığını dışarıdakilere yeniden anımsatmaktı. 
"İçeriden Dışarıya Fotoğraf - Düşler Tutsak Edilemez" adlı bu yeni sergimiz yüzlerce insanın, şairin, yazarın, ressamın, fotoğrafçının destek olduğu kolektif bir çalışmanın ürünüdür. Mahpusların düşleri, onların betimlemeleri üzerine fotoğraflara yansımıştır. Sergide hem betimlemeleri hem de fotoğrafları görecek, böylelikle içeridekilerin seslerini duyabileceksiniz. 
İşte bu projede amacın hasıl olması size bağlıdır. Zira sanat eseri, ancak seyirciyle, okuyucuyla, izleyiciyle tamamlanır. Bu bağlamda sizden tek beklentimiz: Davetimize icap etmeniz, gelip binbir emekle ördüğümüz bu görsel - edebi şöleni izlemeniz, tutsakların düşlerini görünür kılmamıza destek olmanızdır.

"İçeriden Dışarıya Fotoğraf - Düşler Tutsak Edilemez" sergisi net haber ajansı ile ilgili görsel sonucu
Açılış : 30 Haziran 2018 saat: 18:00 
Sergi süresi: 30 Haziran / 08 Temmuz 2018 
İzmir Sanat Merkezi Galerisi, Mimar Sinan Mah. İzmir Fuarı, 26 Ağustos Kapısı - Alsancak / İZMİR 
Tel.+90 (232) 293 40 49


YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız