Ekonomi

İzmir'de 'tüketiciler' elektrik faturası yaktı!

İzmir'de vatandaşlar kayıp kaçak ve sayaç okuma bedellerinin alınması nedeniyle elektrik faturalarını yakarak tepki gösterdi.

15 Mart 2016 Saat: 19:12
İzmir'de 'tüketiciler' elektrik faturası yaktı!
İzmir'de 'tüketiciler' elektrik faturası yaktı!

İzmir’in Konak İlçesi'nde, 15 Mart Dünya Tüketici Haftası nedeniyle basın açıklaması yapan Tüketiciyi Koruma Derneği İzmir Şubesi üyeleri, açıklamanın ardından kayıp kaçak ve sayaç okuma bedellerinin alınması nedeniyle elektrik faturalarını yakarak tepki gösterdi.

Konak İlçesi'ndeki eski Sümerbank önünde toplanan Tüketiciyi Koruma Derneği İzmir Şubesi üyesi yaklaşık 30 kişi, 15 Mart Dünya Tüketici Haftası nedeniyle basın açıklaması yaptı. Grup adına konuşan derneğin İzmir Şube Başkanı Gülçin Tonguç, 1982 yılından bu yana iktidara gelen hiç bir partinin tüketicilerin örgütlenmesini teşvik etmediğini savundu. Tüketicilerin haklarının aranmasında derneklerin önemli bir yeri olduğunu belirten Tonguç, "Finans kuruluşları tarafından, tüketici kredilerinden haksız olarak alınan paralar Yargıtay kararı ile 'Haksız şart' içinde değerlendirilmiş, geriye dönük iadeler sağlanmış, tüketicilerimiz büyük oranda korunmuştur. Son birkaç yıldır üzerinde ısrarla durduğumuz ve her fırsatta dile getirdiğimiz, haksız şart olduğunu söylediğimiz, tüketicilerimizin elektrik faturalarına yansıtılan kayıp kaçak, sayaç okuma gibi bedellerin geriye dönük iade edilmesi söz konusu. Ancak bu konuda elektrik dağıtım şirketleri tüketicilere belge ve bilgi vermemektedir. Biz tüketiciler olarak hala dünyanın en pahalı akaryakıtını kullanıyoruz. İletişim ücretlerinden hala çok yüksek ek vergiler alınıyor. Yeni ve kolacı kazanımlar için mücadelemizi sürdüreceğiz" dedi.

Açıklamanın ardından gruptakiler, kayıp kaçak ve sayaç okuma bedellerinin alınması nedeniyle elektrik faturalarını yakarak tepki gösterdi

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız