Ekonomi

İzmir'de, 'Tutsaklara Yılbaşı Kartı Gönderiyoruz' etkinliği

Deli Dalgalar İnisiyatifi ve Görülmüştür ekibi, yarın saat 14.00’de, İzmir İnsan Hakları Derneği’nde “Tutsaklara Yılbaşı Kartı Gönderiyoruz” etkinliği gerçekleştirecek.

23 Aralık 2017 Saat: 00:43
İzmir'de, 'Tutsaklara Yılbaşı Kartı Gönderiyoruz' etkinliği
İzmir'de, 'Tutsaklara Yılbaşı Kartı Gönderiyoruz' etkinliği

İzmir’de Deli Dalgalar İnisiyatifi ve Görülmüştür ekibinin girişimiyle, tutuklu ve hükümlülere kartpostal gönderilecek. Görülmüştür ekibinden Gamze Yentür, "Bizler mektubun tutsaklar için katık olduğunu söylüyoruz. Amacımız tutsaklara nefes olmak, seslerini duyurmak" dedi. 

Duvar Gazetesinden Nuray Pehlivan'ın haberine göre,eEtkinlikte, cezaevinde bulunanlar 2018 takvimleri de gönderilecek. Ayrıca yerel müzik grupları da şarkılarıyla etkinliğe destek olacaklar.

.‘HAPİSHANE VE TUTSAK SAYISI ARTIYOR’

Herkesin potansiyel suçlu olarak görüldüğünü söyleyen Görülmüştür ekibinden Gamze Yentür, bu süreçte cezaevleri konusunda hassasiyet gösterilmesi gerektiğini belirtti.

“Bizler mektubun tutsaklar için katık olduğunu söylüyoruz” diyen Yentür, “Amacımız tutsaklara nefes olmak, seslerini duyurmak. Bizler tutsaklara mektup arkadaşı olmak, kazandırmak ve kendilerini üretebilecekleri bir alan açmak için kurulmuş bir ekibiz” diye konuştu.

Geniş bir mektup ağına sahip olduklarını aktaran Yentür, “Tutsaklar yaşadıkları hak ihlallerini, üretimlerini bize yolluyorlar. Kendilerini ifade edebilecekleri bir platform olması için çaba sarf ediyoruz. OHAL ile birlikte artan baskı en çok her zamanki gibi hapishaneler cephesinde kendini hissettirdi. Tecrit, baskı ve işkence arttığı gibi bunlarla ilgili her gün onlarca haber geliyor. Hapishane sayısı ve tutsak sayısı hızla artıyor” dedi.

‘TEK BAĞLANTILARI MEKTUP’

Hapishanelerde kitap, dergi ve gazetelerin yasaklanması nedeniyle tek iletişiminin mektuplar olduğunu söyleyen Yentür, şöyle devam etti:

“Özellikle son dönemde gündemde tek tip elbise dayatması var. Kitap, dergi, gazete yasak. Haftalık ve aylık ziyaretçi görüşleri kısıtlı. Olağan hale gelen infaz yakmalar, görüş, mektup yasakları oldukça yaygınlaştı. Bize gelen her bilgi ve mektupta, tek bağlantılarının mektuplar olduğunu yazıyor içerideki dostlarımız. Böylesi bir süreçte bu sese kulak vermek gerekiyor. Muazzam bir tecrit söz konusu ancak mektup ve kartlar ile aşılıyor. Onlarda yasak bizde de yöntem bitmez. Buna en iyi örnek yine hapishane pratikleridir.”

“Tecrit öldürür, dayanışma yaşatır” diyerek etkinliğe çağrı yapan Yentür “19-22 Aralık hapishaneler katliamının yıl dönümüne denk gelen etkinliğimiz, 23 Aralık Cumartesi saat 14.00’de İzmir İnsan Hakları Derneği’nde başlayacak. Etkinlik programımız temel olarak kartpostal yazma ve kitap alıntıları, şiirler, yazılar, yeni yıl kutlamaları şeklinde olacak. Aynı zamanda düzenleyenler olarak 2018 takvimi bastırdık, onları da kartpostallarımız ile yollayacağız. Yerelden müzisyen dostlarımız müzik dinletisi ile etkinliğimize destek sunacak. Kısacası birlikte üreteceğiz” dedi.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız