Güncel

“Jeotermal öldürür, çevreciler yeşertir”

Salihli Hacıbektaşlı’da şirketin terk ettiği Jeotermal Santral arazisine tohum ekildi.

13 Şubat 2019 Saat: 20:03
“Jeotermal öldürür, çevreciler yeşertir”
“Jeotermal öldürür, çevreciler yeşertir”

Salihli Çevre Derneği ve Avcılar Çevre Derneği üyeleri, Salihli’nin  Hacıbektaşlı Mahallesinde yapılmak istenen Jeotermal Santral arazisine tohum ekti. “Jeotermal öldürür, çevreciler yeşertir” diyen Çevre gönüllüleri, şirketin terk ettiği Jeotermal Santral arazisine yeniden yeşillendirmeye çalıştıklarını belirtti.

Salihli Çevre Derneği’nden Hülya Taşar, daha çok Zeytin, Avokado, Elma, Kayısı, Mandalin, Ayva, Limon ve bazı bitki tohumlarını toprağa ektiklerini, bunu yaparak jeotermal arazisini eski yeşil haline döndürmek istediklerini söyledi.

İstanbul’dan Avcılar Dayanışma Derneği üyeleri de dayanışma amacıyla Salihli’ye geldi. Salihli Çevre Derneği ve Avcılar Çevre Derneği üyeleri birlikte Jeotermal Enerji Santrali kurulmaya çalışılan Kabazlı ve Hacıbektaşlı mahallelerini ziyaret etti.

Çevreciler daha sonra da kent meydanında ortak basın açıklaması yaptı.

Kabazlı’dan Aygün Ünsal, burada yaptığı konuşmada, “Bu olay siyaset üstü bir olaydır. Burada toplanan bir avuç insanın havasına suyuna ve toprağına sahip çıkmaktan başka, geleceğini, çocuklarına sahip çıkmaktan başka hiçbir amacı yoktur. Kabazlı’da jeotermal Santral istemiyoruz” dedi.

Salihli Çevre Derneği Başkanı Zülal Kiraz ve Avcılar Çevre Derneği Başkanı Kadriye Maraşlı’da toplantı da birer konuşma yaptı.

Kaynak: BirGün

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız