Kültür

Kadıköy 1 Eylül Barış Şenliğine hazırlanıyor

Barış ve kardeşlik özlemiyle biraraya gelen Kadıköy halkı ve aktivistleri, 1 Eylül Dünya Barış Günü’nü karnavala çevirmeye hazırlanıyor.

22 Ağustos 2018 Saat: 10:55
Kadıköy 1 Eylül Barış Şenliğine hazırlanıyor
Kadıköy 1 Eylül Barış Şenliğine hazırlanıyor

NHA/

Kadıköy Barış Şenliği, 31 Ağustos ve 1 Eylül tarihlerinde, 2 gün boyunca Kadıköy’ün cadde ve sokaklarını şarkılarla, rengarenk giysilerle, cıvıl cıvıl çocuk sesleriyle süsleyecek.

Geleneksel hale getirilmesi hedeflenen barış etkinliklerinin yoğun ilgi görmesi bekleniyor.

BARIŞ İÇİN ELELE YÜRÜYECEKLER

Barışsever güçlerin ve aktivistlerin Barış platformu adını verdikleri organizasyon tarafından yapılan açıklamada,“ Çocuklarımıza ölmek ve öldürmek zorunda kalmayacağımız bir dünyanın mümkün olduğundan söz edeceğiz. Birlikte barış şarkıları söyleyip, oyunlar oynayacağız, resimler yapacağız, pamuk helvalar yerken, sokak tiyatrocularının oyunlarına katılacağız. Barış için elele yürüyeceğiz, güvercinler uçuracağız. İnsanlığın güzel değerlerinden biri olan barış için tek yürek olmaya, karanlığın ortasında aydınlık düşlerimizi hep birlikte diriltmeye çağırıyoruz” denildi.

AYVALITAŞ’TA ÇOCUK SESLERİ YÜKSELECEK

Kadıköy Barış Şenliği, ilk olarak 31 Ağustos Cuma günü, saat 17.00’de Ayvalıtaş Meydan’ında çocuklarla buluşma ile başlayacak. Yüz ve pano boyama, pamuk helva dağıtımı ve daha bir çok etkinlik birbirini izleyecek.  18.30’da Ayvalıtaş Meydanı’nda bando ve Sokak Tiyatrosu eşliğinde ‘Karnaval Yürüyüşü’ başlayacak. Saat 19.00’da Süreyya Oprerası önü bu kez Barış şarkıları, Sokak Tiyatrosu ile şenlenecek.

HEP BİRLİKTE BARIŞ ŞARKILARI SÖYLEYECEKLER

1 Eylül Cumartesi günü ise etkinlikler Göztepe’ye taşınacak. Göztepe Özgürlük Parkı, Amfi Tiyatro’da19.30’da Barış Konseri  gerçekleştirilecek. Konser kapsamında, Çocuk Bandosu, Bandista, Adalılar, DİSK Korosu ve çeşitli gösteriler yer alacak.

Konserde hem barış ve kardeşlik türküleri seslendirilirken, barış gününün anlamına uygun olarak tüm dünyaya kardeşlik mesajları verilecek.

BÖLGE HALKINA DAVET

Barış Şenliği platformu tarafından bölge halkına yapılan davette şu görüşlere yer verildi:“ Barış, halka en çok yakışan sözcüklerden biridir. Bölge halkını etkinliklerimize, halaylarımızı birlikte çekmeye, şarkılarımızı birlikte söylemeye, çocuklarımızı birbiri ile tanıştırmaya, birlikte çıkan sesin ne kada r güçlü olduğunu göstermeye, barışa kol kanat germeye çağırıyoruz.Tüm halkımiz şenliklerimize davetlidir” denildi.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız