Güncel

Kadıköy’de barış şöleni: “Çocuklar barış istiyor”

1 Eylül Dünya Barış Günü etkinliklerinde bir araya gelen rengarenk boyanmış onlarca çocuk, Kadıköy sokaklarında barışı haykırdı.

1 Eylül 2018 Saat: 01:36
Kadıköy’de barış şöleni: “Çocuklar barış istiyor”
Kadıköy’de barış şöleni: “Çocuklar barış istiyor”

Emre Orman

1 Eylül Dünya Barış Günü kapsamında Kadıköy’de iki gün sürecek olan etkinliklerin ilki bugün gerçekleşti. Çocuklar için yapılan etkinliklere onlarca çocuk katıldı. Palyaço ve gösteri ekipleri ile birlikte barış şöleni gerçekleştirildi.

Mehmet Ayvalıtaş Meydanı’nda bir araya gelen çocuklar birlikte çeşitli oyunlar oynadılar. Etkinlik kapsamında çocuklar yere serilen bez üzerine yağlı boya ile çeşitli resimler çizdi, yazılar yazdı. Yüzlerini de rengarenk boyayan çocuklar, ellerini boya küplerine bandırarak bezin üzerine el izlerini bıraktılar. Gösteri ve bando ekiplerinin gelmesiyle birlikte daha da mutlu olan çocuklar, doyasıya eğlendiler.

BARIŞ YÜRÜYÜŞÜ

Çocuklar, aileleriyle birlikte Mehmet Ayvalıtaş Meydanı’ndan Süreya Operası önüne doğru yürüdüler. “Çocuklar barış istiyor” sloganıyla Kadıköy sokaklarında barış özlemini dile getiren çocuklara Kadıköy halkı da alkışlarıyla destek oldular. Süreya Operası önüne gelindiğinde ise çocuklar boyadıkları bez pankartı bulundukları alana asarak şarkılar söylediler. “Güzel günler göreceğiz, hayat bayram olsa” gibi şarkılarla eğlenen çocuklar, hazırladıkları eğlenceli bir tiyatro oyununu da burada alkışlar arasında sergilediler. Süreya Operası’ndan tekrar Mehmet Ayvalıtaş Meydanı’na dönüldüğünde ise çocukları patlamış mısır sürprizi karşıladı. Burada dansların ve şarkıların ardından etkinlik sona erdi.

Etkinliğin ikinci günü kapsamında ise, 1 Eylül Cumartesi Günü, saat 19.30’da Göztepe Özgürlük Parkı’nda konserler düzenlenecek.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız