Güncel

Kadıköy’de kayyım protestosu...

DİSK, KESK, TMMOB ve TTB Diyarbakır, Mardin ve Van Büyükşehir belediyelerine kayyım atanmasını, İstanbul’un Kadıköy ilçesinde protesto etti.

23 Ağustos 2019 Saat: 23:34
Kadıköy’de kayyım protestosu...
Kadıköy’de kayyım protestosu...

NECDET ÖZSAYGIN

Türkiye Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK), Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK), Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) ve Türk Tabipleri Birliği (TTB); Diyarbakır, Mardin ve Van Büyükşehir belediyelerine kayyım atanmasını, İstanbul’un Kadıköy ilçesinde protesto etti. Sendikalar ve sivil toplum örgütleri, “Halkın iradesini kayyımlara teslim etmemek sadece üç kentin değil hepimizin meselesidir” dedi.

Türkiye Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK), Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK), Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) ve Türk Tabipleri Birliği (TTB); Diyarbakır, Mardin ve Van Büyükşehir belediyelerine kayyım atanmasını, İstanbul’un Kadıköy ilçesinde protesto etti.

"Seçime saygı yoksa demokrasiye de saygı yok demektir"

Ortak basın açıklamasını TTB Başkanı Sinan Adıyaman okudu. Adıyaman ülkede halkın idaresine karşı bir darbe süreci işlendiğini belirterek üç belediyeye kayyım atanmasının açıkça hukuk dışı bir darbe girişimi olduğunu söyledi. Adıyaman, kayyımların bir baskı politikası değil aynı zamanda ayrıştırma ve savaş politikası olduğuna değinerek, “Diyarbakır, Van ve Mardin'de yaşayan yurttaşların ayrımcılığa uğraması ve en temel haklarından olan seçme ve seçilme hakkının tümüyle ortadan kaldırılması, sadece halk iradesine değil aynı zamanda barış içinde, bir arada ve kardeşçe yaşama umuduna da vurulmuş bir darbedir. Seçime saygı yoksa demokrasiye de saygı yok demektir. Kayyımlara karşı çıkmak hepimiz için demokrasiyi savunmaktır” ifadelerini kullandı.

"Tüm demokrasi güçlerini mücadeleye çağırıyoruz"

Adıyaman açıklamaya şöyle devam etti: “Biz halkın seçme ve seçilme hakkını ortadan kaldıracak girişimlere karşı halkın iradesini, demokrasiyi, adaleti ve barışı savunmaya devam edeceğimizi ilan ediyor, görevden uzaklaştırılan belediye başkanlarının derhal görevlerine iadesini talep ediyoruz. Kayyımların gitmesi, halkın iradesinin kayıtsız şartsız tanınması için tüm demokrasi güçlerini mücadeleye çağırıyoruz.” 

Açıklamaya CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, CHP Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Ali Şeker, Onursal Adıgüzel, Pınar Uzun, Zeynel Emre, Turan Aydoğdu, HDP İstanbul İl Eşbaşkanı Cezgiz Çiçek, HDP Milletvekilleri Ahmet Şık, Züleyha Gülüm, Oya Ersoy, Musa Piroğlu, Dilan Dirayet Taşdemir, Serpil Kemalbay, birçok sivil meslek örgütleri ve yurttaşlar katıldı. Kitle, “Kurtuluş yok tek başına ya hep beraber ya hiç birimiz”, “Yaşasın halkların kardeşliği” sloganları atarak, “Kayyım demokrasiye sığmaz”, “Bu darbe hepimize”, “Faşizme karşı omuz omuza”, “Kayyım rejimine son” dövizlerini taşıdı.

Fotoğraflar:Meryem BARS

Görüntünün olası içeriği: 16 kişi, Zeynep Kınalı İpek ve Aylin Hacaloglu dahil, gülümseyen insanlar, yazı

Görüntünün olası içeriği: 23 kişi, Hatice Korkmaz dahil, gülümseyen insanlar, kalabalık ve yazı

Görüntünün olası içeriği: 12 kişi, kalabalık ve açık hava

Görüntünün olası içeriği: 3 kişi, kalabalık ve açık hava

Görüntünün olası içeriği: 12 kişi, kalabalık ve açık hava

Görüntünün olası içeriği: 21 kişi, gülümseyen insanlar, kalabalık ve açık hava

Görüntünün olası içeriği: 35 kişi, gülümseyen insanlar, kalabalık

Görüntünün olası içeriği: 3 kişi, ayakta duran insanlar, kalabalık ve açık hava

Görüntünün olası içeriği: 8 kişi, gülümseyen insanlar, kalabalık ve açık hava

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız