Güncel

Kadıköy Demokrasi Platformu: Halkın iradesini yok edenlere karşı mücadele edeceğiz

Kadıköy Demokrasi Platformu tarafından Kadıköy'de düzenlenen forumda konuşan konuşmacılar, istanbul seçimlerinin iptal edilmesinin, halkın iradesinin yok sayıldığı anlamına geldiğini dile getirdiler.

23 Mayıs 2019 Saat: 12:23
Kadıköy Demokrasi Platformu: Halkın iradesini yok edenlere karşı mücadele edeceğiz
Kadıköy Demokrasi Platformu: Halkın iradesini yok edenlere karşı mücadele edeceğiz

NECDET ÖZSAYGIN

İSTANBUL-Dün akşam, 31 Mart seçimleri sonrası, YSK'nın seçimlerin yenilenmesi yönünde  karar alması ile başlayan süreçte yeni bir seçim takviminin 23 Haziran olarak  belirlenmesi üzerine, buna itirazı olanlar bir araya gelerek bir platform oluşturdular. ‘’Her şey çok güzel olacak, Demokrasi kazanacak’’ şiarıyla yola çıkan Kadıköy’lüler, dün akşam Kadıköy Belediyesi Evlendirme Dairesi Salonu'nda bir forum düzenlediler. Bu forumda söz alan katılımcılar seçim sürecine ilişkin görüş ve önerilerini file getirdiler. Ayrıca Kadıköy dışından gelen Ataşehir, Üsküdar, Ümraniye, Şişli ve Sancaktepe ilçerinden katılımcılarda kendi bulundukları yerlerde seçim sürecine ilişkin çalışmalarından örnekler verdiler.

Forumda İstanbul seçimlerin iptal edilmesinin, devletin kendi sistemleri ve kendi kurulları ile yapılan seçim sonuçlarına bile tahammül edilemediklerini, halkın iradesi yok saydıklarını ifade eden  konuşmacılar, bugüne kadar olduğu gibi, bundan sonrada AKP ve MHP blokunun kaybetmesi ve geriletilmesi için tüm gücüyle çalışacaklarını dile getirdiler.

Oldukça seviyeli ve önerilerle geçen toplantı sonunda açıklamada bulunan Düzenleme Komisyonu, katılımcıların önerilerini tek tek not ettiklerini, çalışmalarda bir rehber olarak kullanılacağını duyurdu.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız