Güncel

Kadıköy'de tek tip kıyafet dayatması protesto edildi

Dün cezaevlerinde uygulamaya konulan tek tip kıyafet dayatması, Kadıköy'de protesto edildi.

18 Ocak 2018 Saat: 10:10
Kadıköy'de tek tip kıyafet dayatması protesto edildi
Kadıköy'de tek tip kıyafet dayatması protesto edildi

Dün hayata geçirilen tek tip kıyafet dayatmasına karşı İstanbul Kadıköy'de yapılmak istenen eylem, polis tarafından engellendi. Bunun üzerine yurttaşlar Kadıköy sokaklarında “İçerde dışarıda tek tipi parçala”, “Tek tip elbise giymedik, giymeyeceğiz” sloganları attı. Slogan atan yurttaşlara çevredekiler de alkışlarla destek verdi.

Silivri 9 No'lu L Tipi Cezaevinde iki siyasi mahkuma mahkemeye götürülürken tek tip uygulaması dayatılmış, reddeden mahkumlar işkence ve kötü muameleye maruz kalmıştı.

Tek tip dayatmasını ve işkenceyi protesto etmek isteyenler saat 19.00'da Kadıköy Kalkedon Meydanı'nda basın açıklaması yapacağını duyurmuştu. Ancak eylem öncesi Kalkedon Meydanı polis tarafından bariyerlerle kapatılarak eylem engellenmek istendi. Yaklaşık birbuçuk saat saat sonra yeniden bir araya gelen Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP), Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu (SGDF), Sosyalist Kadın Meclisleri (SKM) ve Devrimci Anarşist Faaliyet (DAF) üyeleri ve bazı derneklerin üyeler sokaklarda slogan atarak eylem yasağını ve tek tip elbiseyi protesto etti. Slogan atan yurttaşlara çevredekiler de alkışkarla destek verdi.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız