Güncel

Kadın Muhtar Adayları konuşuyor/ Acıbademliler seferber oldu

Kadıköy Acıbademliler , komşuları Hikmet Durukanoğlu'nun muhtar adaylığı için gönüllü seferber oldu .

13 Şubat 2019 Saat: 15:48
Kadın Muhtar Adayları konuşuyor/ Acıbademliler seferber oldu
Kadın Muhtar Adayları konuşuyor/ Acıbademliler seferber oldu

Kadıköy Acıbademliler , komşuları Hikmet Durukanoğlu'nun muhtar adaylığı için gönüllü seferber oldu .

"Dayanışmanın ,komşuluğun,yeşilin,kuşun, kedinin, köpeğin, kısacası yaşamın değerini bilen çağdaş , laik , eğitimli bir Acıbadem Kadını olarak, bizim sesimiz olacak bir kadın muhtar istiyoruz " diyen Acıbademliler , muhtar adayımız Hikme tDurukanoğlu ile birlikte esnaf ve ev ziyaretleri yaparak broşür dağıttılar.

TMMOB Fizik Mühendisleri Odası İstanbul Şubesi’nin iki dönem başkanlığını da yapan Kadıköy Acıbadem Mahallesi Muhtar Adayı Hikmet Durukanoğlu göreve geldiğinde yapacaklarını ve hedeflerini şöyle anlattı: 

"İstanbul’un en güzel semtlerinden birinde yaşıyoruz. Geçmişte yemyeşil bahçeleri, bağları, mandıraları olan köşklerde doğa ile iç içe yaşanılıyordu. Daha sonra mahallemizde plansız kentleşmeyle birlikte çok büyük dönüşümler yaşandı. Önce köşkler yerini 3-4 katlı, balkonlu, bahçeli apartmanlara bıraktı. Sonra 1980'li yıllarda apartmanlar büyük sitelere dönüştü.
Günümüzde ise bizler bir başka dönüşüme şahitlik ettik, ediyoruz. Kentsel (Rantsal) dönüşüm adı altında balkonlu apartman ve siteler yıkılarak yerlerine pahalı, alt katları dükkan, bahçesi ve balkonu yok denecek kadar az yeni binalar dikildi. Doğal olarak bu durum beraberinde yoğun nüfus ve trafik sorununu da mahallemize getirdi.
Bir de güzel Acıbademimizin kamusal ve yeşil alanları, parkları, doğal, 
kültürel ve tarihi varlıkları rant politikalarıyla bir bir elimizden alınma tehlikesiyle karşı karşıya kaldık. Bütün bu gasp girişimlerine karşı mahalle sakinleri olarak 
dayanışma içerisinde hep birlikte;
Gazhane'nin kültür ve sanat merkezi olması, Özdemiroğlu İlköğretim Okulu’ nun İmam Hatip olmaması, Ahmet Sani Gezici Lisesi’nin yıkılmaması ve Lise’nin yanındaki eğitim arazisine AVM yapılmaması, Validebağ Korusu’nun korunması, Tibaş Park arazisinin bağışlandığı gibi Park ve Kültür Merkezi olarak kalması için mücadele ettik, ediyoruz…
Artık mahallemizde eski komşuluk ilişkilerinin yanında, bir de yavaş yavaş vermiş olduğumuz mücadeleler sayesinde, dayanışma temelli yeni ilişkiler ağı gelişmeye başladı. Yeni gelişen bu ilişkilerin oluşturduğu yeni mahalle kültürünün en güzel örneklerini Acıbadem’de yaşıyor ve de yaşatıyor olmak da bizim için ayrı bir onur ve kıvanç meselesidir.
Oluşumuna katkıda bulunduğumuz yeni mahalle kültürüne uygun olarak; en küçük, en temel yerel yönetim birimi olan muhtarlıklar için de yeni bir muhtarlık anlayışı geliştirme sorumluluğuyla bu dönem Kadıköy Acıbadem Mahallesi Muhtarlığı için 4 asıl ve 4 yedek olmak üzere 8 aza arkadaşlarımla birlikte aday oldum.
Ve Diyoruz Ki;
· Demokratik, katılımcı, halkçı, kamucu bir muhtarlık olacağız. Şeffaf ve Hesap verebilir bir yönetim anlayışını kural haline getireceğiz.
· Azalarıyla ve bütün mahallelinin katılımına açık Mahalle Meclisi ile
birlikte kolektif çalışan bir muhtarlık olacağız.
· Muhtarlık bir meslek değil kamusal görev ve sorumluluktur. Bundan dolayı da görevimizi en fazla iki dönem yapacağımızı taahhüt ediyoruz.
· Mahallemizdeki kamusal ve yeşil alanların korumak, bu alanları; çocukların oynayabileceği, yaşlıların dinlenebileceği, engellilerin kolay ulaşılabileceği, konforlu, güvenli mekanlar haline getirmek önceliğimiz olacaktır.
· Kentsel (rantsal) dönüşüme karşı, mahallelinin ihtiyaçlarını ve katılımını dikkate alarak “yerinde dönüşüm” temel anlayışımız olacaktır.
· Mahallemizde depreme hazırlık çalışmaları yapacağız. Afette ‘İlk 72 Saat’e hazır örgütlü bir mahalle olacağız.
· Yaşamımızın bir parçası olan sokak hayvanlarını, mahallemizin sakinleri kabul ederek, barınma alanları, mama dayanışması ve sahiplenme programları üzerinde çalışacağız. 
· Mahallemizdeki trafik sorununun çözümüne yönelik, yetersiz toplu taşıma araçlarının artırılması, kaldırımların güvenli ve sağlıklı olması için çalışmalar 
yapacağız.
· Mahalleliye ucuz, sağlıklı ve güvenli gıda sağlamak konusunda çalışma yapacağız, mahallemizdeki kooperatif çalışmalarına katkı sunacağız.
· Gençlerimize ve çocuklarımıza yönelik, laik, bilimsel eğitim programları ile kendilerini geliştirebileceği yaz okulları, şenlikler, sportif etkinliler düzenleyeceğiz.
· Muhtarlık binamızda 20-30 kişilik, içerisinde bilgisayar, sınırsız internet ve projeksiyonu olan bir derslik-toplantı salonu yapacağız. Gündüzleri gençlerin çalışma ve okuma salonu olarak kullanabileceği, akşamları da mahallelinin toplanabileceği bir mekanımız olacak.
· Kadın sorunlarına duyarlı, kadınların eşitlik ve hayatın içinde özgürce var olma mücadelesini destekleyen bir muhtarlık olacağız.
· Başta Laiklik olmak üzere Cumhuriyetin değerlerine sahip çıkacağız ve Cumhuriyetimizin önemli günlerini mahalleliyle hep birlikte kutlayacağız.
Haydi Acıbadem, daha yeşil, daha yaşanabilir bir mahalle için el ele verelim… Gelin hep birlikte eskisi gibi mimozalı, leylaklı, mor salkımlı, hanımeli kokan yeşil Acıbademimizi ve eski komşuluk ilişkilerimizi dayanışma ruhuyla 
yeniden kuralım"

Hikmet Durukanoğlu kimdir? 

03.06.1966 Trabzon Akçaabat doğumludur. İstanbul Teknik Üniversitesi, Fizik Mühendisliği Bölümü mezunudur. 
Bir çok özel okul ve dershanede Fizik Öğretmeni olarak çalışmıştır. TMMOB Fizik Mühendisleri Odası İstanbul Şubesi’nin iki dönem başkanlığını yapmıştır. 
2013 yılında Anaerkil Toplumlar-Kadınların Görünmeyen Tarihi adlı kitabı yayınlanmıştır. Çeşitli internet gazete ve dergilerine de yazılar yazmıştır.
Yaklaşık 25 yıldır Acıbadem Mahallesi’nde oturan Durukanoğlu, Gezi sonrası mahallemizde oluşan ve mahalle sorunlarına çözüm arayan dayanışmaların içerisinde olmuştur.
Başta Ahmet Sani Gezici Lisesi’nin yıkılmaması ve Lise’nin yanındaki eğitim arazisine AVM yapılmaması, Validebağ Korusu’nun korunması, Tibaş Park arazisinin Park ve Kültür 
Merkezi olması için verilen mücadelelerde aktif olarak yer almıştır.

Görüntünün olası içeriği: 11 kişi, gülümseyen insanlar, ayakta duran insanlar ve açık hava

Görüntünün olası içeriği: 1 kişi, gülümsüyor, yazı

Görüntünün olası içeriği: 1 kişi, gülümsüyor, yazı

Görüntünün olası içeriği: 1 kişi, gülümsüyor, yazı

Görüntünün olası içeriği: 1 kişi, gülümsüyor, yazı

Görüntünün olası içeriği: 2 kişi, ayakta duran insanlar ve iç mekan

Görüntünün olası içeriği: 4 kişi, gülümseyen insanlar, açık hava

Görüntünün olası içeriği: bir veya daha fazla kişi ve yazı

Görüntünün olası içeriği: 8 kişi, gülümseyen insanlar, ayakta duran insanlar ve açık hava

Görüntünün olası içeriği: 1 kişi, ayakta

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız