Güncel

"Kadın öldürülmesin,kadın cinayetleri son bulsun"

İlerici Kadınlar Derneği (İKD)stanbul şubesi, kadın cinayetleri son bulsun şiarıyla,son Emine Bulut cinayetini konu alan bir basın açıklaması yaptı.

24 Ağustos 2019 Saat: 23:53
"Kadın öldürülmesin,kadın cinayetleri son bulsun"
"Kadın öldürülmesin,kadın cinayetleri son bulsun"

NECDET ÖZSAYGIN

İlerici Kadınlar Derneği (İKD)stanbul şubesi, bugün Kadıköy Süreyya Operası önünde bir basın açıklaması ile daha çok kadın öldürülmesin,kadın cinayetleri son bulsun şiarıyla,son Emine Bulut cinayetini konu alan  bir basın açıklaması yaptı.

Açıklama şöyleydi;

Kardeşimiz Emine Bulut ülkemizde her gün ortalama bir kadının katledildiği kadın cinayeti ile katledilmiştir.Emine Bulut cinayeti bir kez daha göstermiştir ki kadına yönelik cinayetler bu düzende azalmayacak ve bitmeyecektir.İntihar süsü verilenler,açıktankatledilenler,ormanlıkalanlarda,çöp kutularında kolu bacağı kesik bir şekilde bırakılan faili belli kadın cinayetleri.

Emine Bulut’un nasıl katledildiğini gösteren videonun kamuoyu ile paylaşılmasından sonra gerek sosyal medya gerekse de yazılı ve görsel medyada ki bazı paylaşımlar AKP iktidarı ve onun yandaşları tarafından yapılan açıklamalar Diyanet’in açıklamalarına baktığımız da işte orada Emine Bulut’u katledenin suç ortaklarını buluyoruz,görüyoruz.

İki gündür bu kadın düşmanları,bu halk düşmanları diyor ki;Bu iş siyasi değildir,siyasete hapsedilmesi doğru değildir diyorlar.AKP bizzat mimarı olduğu bu kadın düşmanı politikaların,yaydığı gericiliğin ve eşitsizliğin en net sonucu karşısında suç bizde değil diyor.

Buradan bir kez daha sesleniyoruz.Suç tamda sizindir.

Kadının adını bakanlıktan silenler,çocuk istismarı ile anılan vakıf yöneticilerine devlet payesi dağıtanlar,polismerkezlerinde,adliye odalarında kadınları ikna etmeye çalışanlar,kadının yeri evidir diyenlerin önünü açıp kadına şiddeti kınamak için yürüyüş yapan kadınlara saldıranlar siz değilmisiniz?

İmam hatip uygulamaları,zorunlu din dersi dayatmaları,her türlü şeyh,şıh,tarikat ve cemaatlerin önünü açıp KHK ‘lar ile kadın derneklerini kapatanlar siz değilmisiniz?

Son olarak Diyanet işleri başkanının ‘’Kadınlar Emanettir’’açıklamasıise,suç ortaklığının basit göstergesidir.Kadını bir mal gibi gören bu açıklamalar cinayetlerin bizzat önünü açmaktadır.

Buradan bir kez daha sesleniyoruz.

Diyanet kapatılmalıdır.

Bir suç ortaklığı ise,sermaye sınıfının ta kendisidir.Ülkemizde 18 yıldır sermaye sınıfı AKP eli ile sömürüye,eşitsizliğedoymamakta,savaşadoymamaktadır.Tüm bu tezgahın tıkır,tıkır işlemesi için laikliğe düşman cumhuriyete düşmandır. Çürümüş düzende güçlünün güçsüzü yok etmesi onların bildiği tek gerçektir.Kimse biz emekçi kadınların sahte göz yaşlarına vicdan çağrılarına kanmamızı beklememelidir.Kadın cinayetleri politiktir ve çözümü de politik olacaktır.Tuzun da koktuğu yerde bizim politikadan anladığımız bu düzenin topyekün değişmesidir.

Emine Bulut cinayeti sonrası tek çıkar yolun idamın geri gelmesi,kafaların kesilmesiyoluna gidilmesine inananlar ise yanılmaktadırlar.Eğer bir şey kesilecekise;bugericilik,kadındüşmanlığı,ve halk düşmanlığı,her türlü eşitsizlik olmalıdır.

AKP iktidarı boyunca kadınların savunmasız bırakıldıkları,katillere ödül gibi cezaların verildiği bu düzlemde kadın cinayetleri elbette ki azalmayacak,açıkça görüldüğü gibi artacaktır.

Bu düzen İstanbul sözleşmesini dahi uygulamaktan acizdir.Ancak,bu gün gelinen noktada kadınları katledenlerin en önemli gücü alacağı ceza miktarından almadıkları,tüm cesaretlerini bu düzenin tüm yönleriyle kokuşmuşluğundan, çürümüşlüğünden aldıkları ortadadır.Bu düzen bir bataklıktır.

Hukuki düzenlemelerle dahi temizlenmeyecek bir bataklıktan çıkmak için yeter artık demenin ötesine geçilmelidir.Ötesinde olan bellidir.

Biz emekçi kadınlara yeni bir cumhuriyet gereklidir.

Aydınlanmanın,eşitliğin,özgürlüğün hüküm sürdüğü bir Cumhuriyet Bu olmadan kafamızı kesenlerin,kafalarınınkesilmesine,kafalarımız kesilmeye devam ettiği sürece evet demek bu çürümüşlüğü hukuk düzlemine hapsetmektir.

Yaşam hakkımız,katillerin alacağı cezaya hapsedilmeyecek kadar değerlidir.Bu verilecek ceza en ağır derecede olsa dahi böyledir.

Suçlu bu düzendir.Bu düzenden kurtulmak boynumuzun borcudur.

İlerici Kadınlar derneği olarak,tüm emekçi kadınları sadece ses çıkarmaya değil aynı zamanda bu bataklığa karşı mücadele etmeye çağırıyoruz.

Laiklik için,eşitlikiçin,özgürlükiçin,insanın insana kulluğuna son vermek için,çocuklarımızın onurlu geleceği,kadınların insanca yaşam hakkı için bu kapitalist,emperyalist düzene karşı örgütlü mücadele vermeye çağırıyoruz.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız