Güncel

Kadınlar Maltepe Cemevi’nde Alevilerin sorunlarını tartıştı

İstanbul’da bulunan cemevlerinin kadın kolları başkanları ve üyeleri Maltepe Cemevi’nde bir araya gelerek Alevi toplumunun yaşadığı sorunlar ve Alevi kadın örgütlenmesine dair tartışma yürüttü.

14 Ekim 2019 Saat: 14:12
Kadınlar Maltepe Cemevi’nde Alevilerin sorunlarını tartıştı
Kadınlar Maltepe Cemevi’nde Alevilerin sorunlarını tartıştı

İSTANBUL/MALTEPE

Buluşmaya misafirlik eden Maltepe Cemevi’nin Kadın Kolları Başkanı Gülsüm Şenol, “Nasıl ki, 13’ncü yüzyılda Bacıyan-ı Rum teşkilatı var ise, Kadıncık Anamız, Havva Anamız, Fatma Anamız, Zübeyde Anamız, Sakine Bacımız varsa bizlerde hizmetlerimizle tarihte yerimizi almamız gerekir” diye konuştu.

İstanbul’da bulunan cemevlerinin kadın kolları başkanları ve üyeleri geniş katılımlı bir toplantı ile Alevi toplumunun yaşadığı sorunlar, hak talepleri ve Alevi kadın örgütlenmesine dair bir araya gelerek tartışmalar yürüttü.

Maltepe Cemevinde gerçekleşen buluşmaya Şahkulu Dergahı, Garip Dede Dergahı, Sarıgazi Cemevi, Ihlamur Kuyu Cemevi, Kazım Karabekir Cemevi, Haramidere Cemevi, Esenyurt Cemevi, Sultanbeyli Pir Sultan Abdal Cemevi, Yeşilköy Cemevi, Erenler Cemevi ve Taşdelen Cemevi kadın kolları başkanları ve üyeleri katıldı.

“KADINLARA ÇOK BÜYÜK İŞLER DÜŞÜYOR”

Buluşmaya ev sahipliği eden Maltepe Cemevi Kadın Kolları Başkanı Gülsüm Şenol, Alevi kurumlarındaki inanç örgütlenmesinde kadınlara büyük işler düştüğünü vurguladı. Toplumun ve gençlerin ana şefkati ile kucaklanması gerektiğine dikkat çeken Şenol, “Mevcut cemevi binamıza henüz yeni geçtik. Eksiklerimiz var. Zamanla tam teşekküllü bir kültür merkezi, ilim yuvası haline getirmektir çabamız. Değerli bacılar biz Aleviler büyük şehirlere geldiğimiz için artık sosyal, kültürel, eğitim ve araştırma hizmetlerimizi cemevlerimizde yürütmekteyiz. Burada biz kadınlara çok büyük işler düşmektedir. Nasıl ki evimizi çekip çeviriyor toparlıyor isek, çocuklarımızı eğitip büyütüyor isek bu cemevlerinde de ana şefkati ile toplumu kucaklamamız, birliğimizi beraberliğimizi sağlamamız, gençlerimize kültürümüzü inancımızı öğretmemiz gerekiyor” diye konuştu.

“HİZMETLERİMİZLE TARİHTEKİ YERİMİZİ ALMALIYIZ”

Cemevlerinde hizmet yürüten kadınlarla bir araya gelip tartışmanın, örgütlenmenin değerli olduğuna değinen Şenol, “Bu anlamda cemevleri arası kadın kolları birlikteliği ile bir araya gelmemiz, örgütlenmemiz, fikir alışverişi yapmamız çok önemli, çok değerlidir. Nasıl ki, 13’üncü yüzyılda Bacıyan-ı Rum teşkilatı var ise Kadıncık Anamız, Havva Anamız, Fatma Anamız, Zübeyde Anamız, Sakine Bacımız varsa bizlerde hizmetlerimizle tarihte yerimizi almamız gerekir. Değerli bacılar, birlikteliğimizi projeler oluşturarak geleneksel kılıp taçlandırmamız gerekir” ifadelerini kullandı.

PİRHA / İSTANBUL

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız