Güncel

Kaldıraç dergisinden ‘Asgari Ücret, Ekonomik Kriz, Genel Grev Genel Direniş’ etkinliği

Kaldıraç dergisi 25 Ocak'ta tüm emekçileri ilgilendiren ve ‘Asgari Ücret, Ekonomik Kriz, Genel Grev Genel Direniş’ adıyla bir etkinlik gerçekleştiriyor.

24 Ocak 2020 Saat: 09:19
Kaldıraç dergisinden ‘Asgari Ücret, Ekonomik Kriz, Genel Grev Genel Direniş’ etkinliği
Kaldıraç dergisinden ‘Asgari Ücret, Ekonomik Kriz, Genel Grev Genel Direniş’ etkinliği

İSTANBUL

Kaldıraç’ın ekonomik kriz, yansımaları, asgari ücret ve direnişlerle ilgili yapacağı etkinliğe DİSK yönetim kurulu üyesi Kanber Saygılı, Cargill direnişinden Tekgıda-İş Bursa örgütlenme sorumlusu Suat Karlıkaya, Birleşik İşçi Kurultayı’ndan Ali Mişe ve Gazete Duvar yazarı Bahadır Özgür katılacak.

‘Asgari Ücret, Ekonomik Kriz; Genel Grev Genel Direniş’ başlığıyla düzenlenen etkinlik 25 Ocak Cumartesi günü saat 15.00’da Kadıköy Tellalzade sokaktaki Eğitim-Sen 2 No’lu şubede yapılacak.

‘Ekonomik Kriz Ve Yansımaları’ başlığıyla Gazete Duvar yazarı Bahadır Özgür konuşmacı olacak.

Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu Yönetim Kurulu üyesi Kanber Saygılı ekonomik kriz karşısında sendikaların görevlerini ve ne yapması gerektiğini ‘Sendikalar Ne Yapmalı’ bölümünde anlatacak.

Cargill direnişçisi ve aynı zamanda Tekgıda-İş Bursa Örgütlenme Sorumlusu Suat Karlıkaya ise ‘Direnişler Nasıl Kazanılır ve Cargill Örneği’ başlığında işçi direnişlerini işleyecek.

Son olarak Birleşik İşçi Kurultayı’ndan Ali Mişe ‘Genel Grev Genel Direniş’ bölümünde Kurultay olarak yaptıkları genel grev çağrısını anlatacak.

EMEKÇİLERE ÇAĞRI

Kaldıraç işçi ve emekçilere yaptığı çağrıda,“Sömürü, yağma, rant düzeninin kaçınılmaz sonucu olarak derinleşen ekonomik krizin faturası işçi-emekçilere, yoksul halka kesiliyor. Üst üste gelen zamlar, artan vergiler, biriken borçlar, büyüyen işsizlik, maaşların erimesi faturayı kesmenin yöntemleri arasında. Son dönemde %6-8 ücret artışları ile kapatılan toplu iş sözleşmeleri, 2020 asgari ücretinin AGİ dahil 2324 TL olarak belirlenmesi ile işçi-emekçilere açlık ve yoksulluk koşulları dayatılmakta.”diyerek  çözüm yolunu tartışmak için etkinliğe  davet etti.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız