Güncel

Kanser hastası Kesler’e havalimanında gözaltı ve tutuklama

Avukat Gülizar Tuncer, Sarıkaya Kesler’in tedavi sonrası Bakırköy Cezaevi’ne götürüleceğini söyledi.

12 Şubat 2020 Saat: 08:18
Kanser hastası Kesler’e havalimanında gözaltı ve tutuklama
Kanser hastası Kesler’e havalimanında gözaltı ve tutuklama

Sabah saatlerinde İsviçre’den İstanbul’a gelen ve havalimanında gözaltınan alınan kanser hastası Ayten Sarıkaya Kesler’in hakkındaki yakalama kararı gerekçe gösterilerek Bakırköy Sulh Ceza Hakimliği tarafından tutuklanmasına karar verildi. Ağır hasta olan Sarıkaya Kesler, adliyede bayılması üzerine hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı. 

İsviçre’den İstanbul Havalimanı’na gelen Ayten Sarıkaya Kesler (53), sabah saatlerinde havalimanında pasaport kontrolü sırasında hakkında yakalama kararı olduğu gerekçesiyle gözaltına alındı.

Ağır kanser hastası olan Sarıkaya Kesler, örgüt propagandası yaptığı ve Cumhurbaşkanına hakaret ettiği iddiasıyla önce havalanı karakolunda tutuldu. Hakkındaki yakalama kararı tutuklamaya dönük olduğu için Bakırköy Sulh Ceza Hakimliği tarafından tutuklanan Ayten Sarıkaya Kesler, hastalığı sebebiyle adliye koridorunda fenalaşarak yere yığıldı. Ambulansla Bahçelievler’de özel bir hastaneye kaldırılan Sarıkaya Kesler’in tedavisi sürüyor.

AĞIR HASTLIĞINA RAĞMEN ADLİYEYE GÖTÜRÜLEN KESLER BAYILDI

Hastanede Sarıkaya Kesler’in yanında bulunan Avukat Gülizar Tuncer, gözaltına alınma, tutuklanma ve sağlık durumuna ilişkin PİRHA‘ya konuştu.

Tuncer, “Savcılıkta Ayten Sarıkaya Kesler’in kanser hastası olduğunu anlattım. Kanser bütün vücuduna yayılmış vaziyette. Buna rağmen durumunu da görüyorlar. Gece saat 03.00’ten beri yollarda. Bitkin, halsiz. Buna rağmen o halde tutukladılar. Bunun yanında tansiyonu ve bir çok hastalığı var. O yorgunlukla koridoro düşüp bayıldı. Adliyeye ambulans getirildi. Ambulansı bile ben aradım. Ambulansla Bahçelievler’de Medical Park Hastanesi’ne geldik. Doktorlar durumunu gördü, raporları var. Ağır hasta. Ne zaman cezaevine götürecekler bilmiyoruz” dedi.

Avukat Gülizar Tuncer, Sarıkaya Kesler’in tedavi sonrası Bakırköy Cezaevi’ne götürüleceğini söyledi.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız