Ekonomi

Karacabey'de meraları alınan köylüler eylem yaptı

Karacabey’de meralarına el konulan Danişment köyü halkı Belediye binası önünde eylem yaptı.

10 Mart 2016 Saat: 01:14
Karacabey'de meraları alınan köylüler eylem yaptı
Karacabey'de meraları alınan köylüler eylem yaptı

Köylülerle, konuşan Belediye Başkanı Ali “Daha kesinleşen hiçbir şey yok. Arkadaşlarımız jeolojik etüt için araziye gitti." dedi.

Karacabey'e bağlı Danişment köyünde, 1950'li yıllarda 891 dönüm mera alan köylüler, 2012 yılında çıkan Bütünşehir Kanunu ile arazilerinin belediyenin mülkiyetine geçmesi üzerine mahkemeye başvurdu. Belediye tarafından imara açılmak istenen arazide etüt çalışması yapmak isteyen yetkililere karşı çıkan köylüler, sondaj makinesinin çalışmasını engeleyerek protesto etti. 

Daha sonra Karacabey Belediye’si önüne gelerek beledye önünde eylem yapan köylülerle   Belediye Başkanı Ali Özkan'la görüşmek için belediyeye geldi. Belediye önüne gelen köylüler meranın akıbetiyle ilgili Başkan Özkan ile makamında konuştu. 

Bütünşehir Yasası ile köylerin bazı gayrimenkullerinin ilçe belediyelerine geçtiğini söyleyen Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan, "Sözü geçen arazi de bu çerçevede Karacabey Belediyesi'ne devredildi. Tapusu Karacabey Belediyesi'nin üzerinde. Burası marjinal bir tarım arazisidir. İmar uygulaması yapacağız. Yatırımcı getirmeyi düşünüyoruz. Bunların hepsini şeffaf bir şekilde yapacağız. Daha kesinleşen hiçbir şey yok. Arkadaşlarımız jeolojik etüt için araziye gitti." dedi.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız