Kültür

"Kardeşliğe bir ses, Yüreklere bir 'İZ'"

Büyük bölümü Antakyalı olan müzisyenlerin oluşturduğu “KALDIRIM” Grubu, “İZ” adı verdikleri ilk Albümlerini çıkardı.

26 Mart 2016 Saat: 06:42
"Kardeşliğe bir ses, Yüreklere bir 'İZ'"
"Kardeşliğe bir ses, Yüreklere bir 'İZ'"

2009 yılındaki Ankara TEKEL eylemleri sırasında sokak müziği yapmak suretiyle bir araya gelen insanların oluşturduğu müzik grubu olarak bilinen KALDIRIM'ın müzisyenleri, ilk albümü tanıtmak üzere yarın Antakya'da bir konser vereceklerini bildirdiler.    

Ümran Bayraktar, Mehmet Fazıl Karasu, Meltem Birgül, Barbaros Duman, Hakan Koluaçık, Deniz Dinçman ile M.Ali Yener'den oluşan KALDIRIM MÜZİK GRUBU adına kaleme alınan açıklamada da, bugünkü konser öncesi şu görüşlere yer verildi:   

  “Albümümüzde Türkçe, Kürtçe, Arapça, Ermenice, Rumca, Zazaca şarkılar var. Bazen Arapça bir ezgi ile Kürt halkının yaşadığı bir acıya dokunuruz, bazen Zazaca bir ezgi ile Ermenilerin bir düşünce ortak oluyoruz. Yani biz, farklı dillerde aynı hüznü, sevinci ve düşü tarif etmeye çalışıyoruz. En güzel rengimiz olan dillerimizi birbiriyle barıştırmak içindir çabamız. Bu sebeple şarkılar söylüyoruz, sınırları olmayan, acıları ayırmayan, mekansız şarkılar, her dili konuşan ezgiler taşıyoruz yüreğimizde… Unutmayan ezgiler, sırtını dönmeyen, göz yummayan… Güneşi çağırıyoruz ezgilerimizle, onu ellerimizle taşıyoruz yarına, ateşini ellerimizde büyütüyoruz. Bu ateşi Suriye'deki çocuklar için büyütüyoruz. Bu ateşi Ankara'da barışa ses verenler için, Suruç için, Reyhanlı için, Roboski için, Sur için, Cizre için, Taksim için, Cerattepe için büyütüyoruz. Bu ateşi, bizim olan sokaklarda düşlediğimiz yarınlara, bütün halklar kardeşçe, yan yana, omuz omuza yürümek için büyütüyoruz.Barışa bir adım,Kardeşliğe bir ses,Yüreklere bir 'İZ'     Şiarıyla, konserlerimiz bütün halkımızı davet ediyoruz.”

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız