Güncel

Kars’ta ‘Kardeş Aile Kampanyası’ başlatıldı

HDP, koronavirüsle mücadelede kapsamında ihtiyaç sahibi olan ailelerle dayanışmak adına “Kardeş Aile Kampanyası” başlattı.

5 Nisan 2020 Saat: 01:31
Kars’ta ‘Kardeş Aile Kampanyası’ başlatıldı
Kars’ta ‘Kardeş Aile Kampanyası’ başlatıldı
Halkaların Demokratik Partisi (HDP) Kars İl Örgütü, koronavirüs (Kovid-19) ile mücadele kapsamında halk arasında dayanışma ağını büyütmek ve ihtiyaç sahibi ailelerinin ihtiyaçlarının karşılanması için “Kardeş Aile Kampanyası” başlattı. HDP Kars İl Eşbaşkanı Cengiz Anli, salgına karşı “Evde kal” çağrısı kadar dayanışma çağrılarına da ihtiyaç olduğunu belirterek, halktan yardım talep eden bir iktidardan beklenti içerisine girilmesinin bir faydası olmayacağını söyledi.  
DAYANIŞMA AĞLARINI GÜÇLENDİRMEK  
Kentte salgına karşı mücadele edebilmek adına dayanışma ağının genişletmeye çalıştıklarını ifade eden Anli, kurulan kriz koordinasyonu tarafından yardım edebilecek kişilerin başvuru yaptığını ve daha sonra belirlenen ihtiyaç sahibi aileler ile bu kişilerin temasa geçerek ihtiyaçlarını karşılandığını söyledi.  Kampanya başladıkları günde 23 başvurunun yapıldığını da belirten Anli, “Salgın hastalıkla mücadele etmenin yolu evde kalmak ve toplumsal dayanışma içerisinde olmaktan geçer; ama çalışmak zorunda olan ve ihtiyaç sahibi olan birçok ailemiz var. Bu salgının ne kadar daha süreceği belirsizliğini korurken herkesin şimdiden dayanışma ağlarını güçlendirmesi gerekiyor”  diye konuştu.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız