Kültür

Karşı sahnede şiir ve müzik şöleni var

11 Aralık salı akşamı Kadıköy karşı sahnede şiir ve türkü şöleni var.

10 Aralık 2018 Saat: 12:24
Karşı sahnede şiir ve müzik şöleni var
Karşı sahnede şiir ve müzik şöleni var

11 aralık salı akşamı Kadıköy Karşı Sahne'de yine bir hareket var. Bu kez Armağan Uludağ, Aynur Uluç, İnan Tat ve Barış Erdoğan'dan oluşan ekip o akşam gelenlerle müzik ve şiire yolculuk yapacaklar.

Etkinlik hakkında Aynur Uluç'a sorduk, bize şunları söyledi: "Armağan Uludağ ve ben; aylar önce bir sohbet sırasında biz iki kadın bir araya gelsek dedik, ve şiire müzik eksek; müziğe şiir... Şöyle bir büyütsek sesimizi ve çoğalsak gelenlerle ne güzel olur. Derken derken bu içten dilek gerçekleşebilme olanağına dönüştü zaman içinde. Bilirsiniz insanın içinden istediği şeylerin önüne engel çıkması zordur. Çünkü engelleri değil gerçekleşebilecek düşü görür gözleri baktığında. ilk bakışta hedeflediğimiz şey zor gibi görünüyordu. Çünkü sevgili Armağan Avusturya İnnsbruck'ta yaşıyor.Ben zaten burada sürekli bir yoğunluk içindeyim biliyorsunuz. Ancak gönülden isteyince bizi sıkıştıran şartları aşmaya çalıştık ve bugündeyiz. Armağan bu konser için geldi İstanbul'a. Müzik ayağımız zayıf mı olur diye korkmuştuk ilk başta. Neden olsun oldu sonra... Çözülmeyecek şey mi var. Müzik öyle bir birleştirici bir güç ki sevgili İnan Tat ve sevgili Cihan Barış Erdoğan'la buluştuk. Cihan bateri çalıyor, İnan'ın ise çalmadığı şey yok gibi. Hâl böyle olunca tanışmamızla akışı kurmaya başlamamız bir oldu. Ve bu o kadar doğal oldu ki yıllardır birlikte turnelere çıkarmışız gibi rahattık, coşkuluyduk. Baterinin ritmleri bağlamanın tellerine eklendi, Armağan'ın sesinden akan şarkılara-türkülere bir de gitarın nefesi derken bir sevinçtir aldı bizi.. Biz zaten içleri kıpır kıpır iki kadındık, bu doğal akışı görünce hepten bir kıprar olduk... Hevesimiz kabardı. Özetlemem gerekirse 11 aralık akşamı Armağan Uludağ gerek albümünden yorumladığı,gerek akışa uygun bulup seçtiğimiz anonim şarkılar ve türkülerle, ben şiirler ve kafamda çevirip durduklarım ile Kadıköy karşı sahne'de olacağız. Sadece tilkilerim değil; kitaplarım da orada olacak o gün. İmzalatmak boyatmak isteyen olursa boyalarım yanımda olacak. Sevgili Armağan da cd'lerini imzalayacak elbette sevenlerine. Salı akşamı siz de gelseniz, hep birlikte büyüsek çoğalsak ne güzel olur. Bekleriz efendim."

Ayrıntılı bilgi için; 11 aralık 2018 salı akşamı saat 20.de Karşı Sahne Kadıköy Caferağa Mahallesi Güneşli Bahçe sok..no 53 Kadıköy

Telefon no: 0216 348 36 20- 05348507636

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız