Kültür

Kartal Belediyesi Sanat Akademisi öğrencileri ilk konserini verdi

Kartal Belediyesi Sanat Akademisi, ilk konserini Kartal Belediyesi Sahil Bina’da verdi.

19 Şubat 2018 Saat: 15:55
Kartal Belediyesi Sanat Akademisi öğrencileri ilk konserini verdi
Kartal Belediyesi Sanat Akademisi öğrencileri ilk konserini verdi

“Kartal’ı İstanbul’un sanat ve kültür merkezi yapacağım” söylemi ile çalışmalarını gerçekleştirerek bu yolda emin adımlarla ilerleyen Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz’ün, bu anlamda en önemli projeleri arasında gösterdiği Kartal Belediyesi Sanat Akademisi, ilk konserini Kartal Belediyesi Sahil Bina’da verdi.

Kartal Belediyesi Sanat Akademisi’nin açılışı, öğrencilerin Sahil Bina’da verdiği konserle gerçekleşti. Açılışa Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz’ün yanı sıra; Kartal Belediyesi Başkan Yardımcıları Gülcemal Fidan, Gökhan Yüksel, Kartal Belediyesi Özel Kalem Müdürü Banu Kocadağ, Kartal Belediyesi Kültür ve Sosyal İşleri Müdürü Adem Uçar, Kartal Belediyesi Bilgi İşlem Müdürü Bülent Köse, Kartal Belediyesi Fen İşleri Müdürü Ayhan Taş, İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Piyano Ana Sanat Dalı Başkanı Prof. Cana Gürmen, usta kemancı, akademisyen ve besteci Prof. Cihat Aşkın, Kartal Belediyesi Sanat Akademisi Eğitmenleri, çok sayıda kursiyer ve aileleri katıldı.

Açılışta Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz öğrencilerin eğitim aldıkları derslikleri gezerek eğitmenlerden bilgi aldı. Gezinin ardından Kartal Belediyesi Sanat Akademisi öğrencileri, eğitmenleriyle birlikte hazırladıkları eserleri koro halinde seslendirdi. Ardından eğitmenler; Prof. Cana Gürmen ve besteci Prof. Cihat Aşkın da açılışta sahne alarak dinleyenlere müzik ziyafeti sundu.

“Bu akademinin eğitime başlaması bizim için çok büyük bir onur kaynağıdır”

İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Piyano Ana Sanat Dalı Başkanı Prof. Cana Gürmen, yapmış olduğu konuşmada, “Ben piyano çalarken bu kadar heyecanlanmıyorum. Günlerdir bu günün heyecanını yaşıyorum. Bu akademinin eğitime başlaması bizim için çok büyük bir onur kaynağıdır. Değerli Başkanımız Op. Dr. Altınok Öz ile dostluğumuz çok uzun yıllara dayanıyor. Kendisi ilk seçildiğinde bir akşam yemeğinde konuşmuştuk. Sanata ne kadar değer verdiğinden bahsetmişti ve -Günün birinde inşallah sen de sanat danışmanım olursun- demişti bana. Ve bu rüyamız gerçekleşti, artık hakikat oldu. 2016 yılında sevgili Cihat Aşkın ile verdiğimiz konserde konuklara bu akademinin önümüzdeki yıl açılacağının müjdesini vermiştik. Hakikaten 2017 yılında değerli Başkanımız, sevgili Kültür ve Sosyal İşler Müdürümüz büyük bir özveri ile çalışarak akademinin açılmasını sağladılar. Şu anda 211 tane öğrencimiz Klasik Batı Müziği dalında eğitim görmekte. Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk –Devrimlerimiz içerisinde en zor olanı hangisidir? –  diye sormuş çevresindekilere ve bu soruyu sorduğu kişilerden doyurucu bir cevap alamamış ve kendi sorduğu soruyu şöyle yanıtlamış –En zor devrimimiz, müzik devrimidir; çünkü müzik devrimi kişiye önce kendi iç dünyasını unutturmayı sonra da yeni bir aleme yönelmeyi gerektirir. Çok zordur; ama yapılacaktır.- demiş. Atatürk döneminde sayısız müzik gelişimi yaşanmış. Halk ezgileri derlenip basılmış, orkestralar ve korolar kurulmuş, üniversitelere bağlı müzik bölümleri açılmış, müzik toplulukları uluslararası gösterilere katılmış ve ilk Türk Operası sahneye konulmuş. Bunun gibi birçok yapılanma olmuş. Bizler de sevgili Başkanımızın katkıları ile bu akademinin açılmasının, eğitime başlamasının onurunu içimizde taşıyoruz ve kendisine sonsuz teşekkür ve minnetlerimizi sunuyoruz.” dedi.

“Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün de vurguladığı gibi önce sanat, sonra kültürel devrim”

Kartallı çocuk ve gençlerin sanatsal yeteneklerini sergileyebilecekleri bir akademi açmış olmanın mutluluğuyla konuşmasını yapan Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz ise, “Buraya bu hizmeti veren, bu işleri düzenleyen ekibime çok teşekkür ediyorum. Hep ‘kültür sanat’ şeklinde ifade edilir. Bu söz öbeği böyle kullanılır; ama bir şeye dikkat etmek lazım. Sanat olmadan, kültür de olmaz. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün de vurguladığı buydu. Önce sanat, sonra kültürel devrim. 2009 yılında seçildiğimizde Kartal’da 43 gün süren bir festival yaptık. Bunun amacı karanlıktan dolayı Kartal Meydanı’na inmeyen halkımızı Kartal Meydanı’na alıştırmaktı. Her gün bir konser veriliyordu. Bir ara İstanbul dışında bulunmam gerekti. O gün de Kartal Meydanı’nda klasik batı müziği konseri vardı. Cana ile Cihat konser vereceklerdi. Klasik Batı müziği konserinin açık havada nasıl verileceğini merak ettim. O gün, Cihat Aşkın ve Cana Gürmen’i dinlemeye 15 bin Kartallı geldi. O gün telefonda bana verilen haber bu günlerin müjdecisiydi. Bu Kartal’ın sanata olan düşkünlüğünün, sanata olan yatkınlığının, sanata olan eğiliminin çok güzel göstergesiydi. İşte o nedenle bugün buradayız. Eğer sizler o gün 15 bin kişilik bir kalabalıkla o alanı doldurmasaydınız, belki bugün bu güzel güne şahitlik edemeyecektik. Akademimizin eğitici kadrosunu tebrik ediyorum ve kendilerine teşekkür ediyorum. Aileleri de ayrıca tebrik ediyorum - Başımızda gıy gıy ses çıkartma- demeyip çocukların içindeki cevheri çıkartmalarını sağladığınız ve onlara destek olduğunuz için. Müzik ve deniz insanın köşe kısımlarını yontar. Hiçbir müzik insanı yanlış iş yapmaz, köşeli iş yapmaz, kendisini düşündüğü gibi karşısındakini de düşünür. Dolayısı ile o insandan zarar gelmez. Cana Hanımın da söylediği gibi Cumhuriyet’i kuranlar mutlaka her işin içine müziğin girmesini istedi.  1960’lı yıllarda Çetin Altan diye bir yazar vardı. ‘Ne zaman ki her mahallenin, her köyün köşe başlarında keman çalınıyor olursa o zaman medeni olacağız’ demişti. Bugün müzik günümüz, emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Bu işin içinden gelen biri olarak söylüyorum, bunun ne anlama geldiğini de anlatayım, ben Erzincan’da görev yaparken eşim tatile gitti. Ben de öğleden sonraları muayenenden çıkıp İnönü İlkokulu müdürünün yanına gidip saz dersi alıyorum. Bayağı da ilerlettim. Bir sazım daha vardı ben başhekimken bana hediye ettikleri…İki sazım var, biri hocanın yanında biri de evde… Eve gittikçe de çalıyorum. Hanım tatilden döndü, ‘Ben bu sazı evde istemiyorum’ dedi. Benim sanat hayatım öyle bitti. Onun için sizlere tekrar teşekkür ediyorum, çocuklarınızın evde çalışmasına müsaade ettiğiniz için. O gıcırtı gibi gelen ses, bir süre sonra ruhunuza hitap edecek ve sizler de o müzikle doyacaksınız. Bu günü yaşattığınız için hepinize teşekkür ediyorum” dedi.

Konuşmaların ardından Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, kokteyl alanına geçerek çocuklar ve eğitmenleriyle bir süre sohbet etti.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız