Güncel

Kastamonu’da şeker eylemi

Özelleştirmeyle gündemde yer alan Kastamonu Şeker Fabrikası’nın satışa çıkartılmasına tepki için, Cumhuriyet Halk Partisi, İYİ Parti ve Saadet Partisi İl Başkanları yürüyüşe geçti.

22 Mart 2018 Saat: 21:37
Kastamonu’da şeker eylemi
Kastamonu’da şeker eylemi

CHP İl Başkanı Hasan Baltacı, İYİ Parti İl Başkanı İlhan Engin ile Saadet Partisi İl Başkan Serdar Hamit Yılmaz’ın “Ağzımızın Tadı Bozulmasın, Şeker Fabrikası Kapanmasın” diyerek Şeker-İş Sendikası önünden başlattığı yürüyüş, bugün Kastamonu Şeker Fabrikası’nda sona erecek.
Şeker-İş Sendikası önünde, dün bir araya gelen CHP İl Başkanı Hasan Baltacı, İYİ Parti İl Başkanı İlhan Engin ile Saadet Partisi İl Başkan Serdar Hamit Yılmaz burada kısa bir basın açıklaması gerçekleştirdiler. Basın açıklamasının ardından yürüyüş yapacak olan heyet, Şeker-İş Sendikası üyeleri, şeker işçileri ve pancar üreticilerinin alkışları arasında yürüyüşe başladı. İki etaptan oluşan yürüyüşte, dün 10 kilometrelik ilk etap tamamlandı. Dün yol üzerindeki köylerde mola verip pancar üreticileriyle bir araya gelen Baltacı, Engin ve Yılmaz, bugün saat 10.00’da kaldıkları yerden yürümeye devam edecekler.
MİLLETVEKİLLERİNİN DE GELMESİ BEKLENİYOR
Baltacı, Engin ve Yılmaz’a bugün kalan 10 kilometrelik mesafede, partilerinin milletvekilleri ve merkez yöneticileri de katılacak. “Türkiye’nin Şekerine ve Fabrikalarına Sahip Çıkıyoruz” sloganıyla yola çıkan ve satış ihalesindeki bazı fabrikaları ziyaret ederek basın açıklaması yapan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Milletvekillerinin de bugün Kastamonu’da olması bekleniyor. CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba başkanlığında, yarın fabrikaya kadar yürüyecek olan heyet, yürüyüşün tamamlanmasının hemen ardından saat 14.00’da Kastamonu Şeker Fabrikası önünde geniş katılımlı basın açıklaması yapılacak.
“BAŞBAKANIMIZ BU SESE KULAK VERMELİDİR”
CHP İl Başkanı Hasan Baltacı, dün yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı: “Buraya bizi uğurlamaya gelen tüm herkese teşekkür ediyorum. Ağzımızın tadı bozulmasın, Şeker Fabrikamız kapatılmasın diye şeker gibi bir yürüyüş yapacağız. Üç siyasi parti il başkanı olarak Şeker Fabrikası’na kadar iki gün sürecek bir yürüyüş yapacağız. İstiyoruz ki şeker fabrikası SEKA gibi olmasın. İstiyoruz ki şeker fabrikası satılmasın Et Balık Kurumu gibi olmasın. Şeker fabrikası Süt fabrikası gibi olmasın istiyoruz. Kastamonu’nun sesi olmak istiyoruz ve olacağımıza inanıyoruz. Bu yürüyüşün temel amacı bu. Bugün başbakanımız Binali Yıldırım Kastamonu’da. Bu sese kulak vermelidir. Şeker fabrikasının satışı yanlışından hükümet geri dönmelidir. Şeker fabrikası Kastamonu’dur, vatandır satılamaz.”

“6’NCI SENE NE OLACAK?”
İYİ Parti İl Başkanı İlhan Engin ise; “Başbakanımız bugün Kastamonu’da. Kendisine hoş geldiğiniz diyorum ve iki soru yöneltmek istiyorum; Şeker fabrikası satılırsa 6’ncı sene ne olacak? Kapanmayacak, özelleşiyor diye vatandaşın aklını bulandırıyorlar. 5 sene işleyecek diyorlar. Ben de diyorum ki; 6’ncı sene ne olacak? Ayrıca Kastamonu’nun bir başka kanayan yarası Özel Uğurlu Hastanesi ne olacak? Bu sorunların cevabını bekliyorum” ifadelerini kullandı.
“MİLLETİ ZEHİRLEMESİNLER”
Saadet Partisi İl Başkanı Serdar Hamit Yılmaz ise şu ifadeleri kullandı: “Bu satışın tek amacı sadece Cargill firmasının zengin edilmesidir. Bunun yanında milletimizde zehirlenmeye çalışılmaktadır. Kendilerinin zehirlemek istiyorlarsa en azından milleti zehirlemesinler. Bu amaçla bu mücadele devam edecek.”

Kaynak: Kastamonu/Gündem 37

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız