Güncel

KESK: İhraçlara ve grev yasaklarına hayır

KESK Adana Şubeler Platformu, düzenlediği basın açıklamasıyla hukuksuz ihraçları protesto etti.

26 Mart 2017 Saat: 00:37
KESK: İhraçlara ve grev yasaklarına hayır
KESK: İhraçlara ve grev yasaklarına hayır

KESK Adana Şubeler Platformu hukuksuz ihraçları protesto etmek için basın açıklaması gerçekleştirdi. Açıklamaya çeşitli siyasi parti ve demokratik kitle örgütleri destek verdi. Grup Hareket Halinde’nin müzikleri ile destek verdiği eyleme CHP milletvekilleri Fikri Sağlar, İbrahim Özdiş ve Elif Doğan Türkmen de katıldı.

Basın açıklamasını okuyan KESK Adana Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü Ahmet Karagöz, önümüzdeki referandumun 'hayır' dendiği takdirde 365 gün alın teri döken emekçiler için kendi yaşamlarını ve geleceklerini yeniden kurma yönünde karar hakkı için önemli bir fırsat olduğunu ifade etti. Tek bir kişiye tek bir imza ile sendikaları kapatma, grevleri yasaklama, kıdem tazminatını kaldırma, TİS’leri askıya alma ve gerektiğinde ücret dondurma yetkisi vermeyeceklerini söyleyen Karagöz, “Referandum ülkemizi çağ dışı bir rejimi oylamamızı istiyor. Buna izin vermeyeceğiz”diye konuştu.

CHP Mersin Milletvekili Fikri Sağlar da, “Suçsuz yere açlığa mahkum edilmiş olan insanların haklarını tarafsız mahkemeler soracaktır” dedi. 

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız