Güncel

KESK İstanbul Kadın Meclisi: Kadınlar hiçbir baskıya boyun eğmeyecek

KESK İstanbul Kadın Meclisi yaptığı açıklamada,“ KESK’e bağlı, kadın sendika yöneticilerimize yönelik tehdit, zorla alıkonulma ve baskılara karşı, mücadele arkadaşlarımızın yanındayız”dedi.

15 Aralık 2018 Saat: 19:55
KESK İstanbul Kadın Meclisi: Kadınlar hiçbir baskıya boyun eğmeyecek
KESK İstanbul Kadın Meclisi: Kadınlar hiçbir baskıya boyun eğmeyecek

KESK İstanbul Kadın Meclisi tarafından yapılan basn açıklamasında şu görüşlere yer verildi:

Mevcut hükümetin korku, baskı ve yasaklar ikliminin topluma dayatması her geçen gün yeni bir anti demokratik yöntemle devam etmektedir. Bu yöntemlerden biri

90’ lı yıllarda görülen zorla alıkonulma, kaybettirilme uygulamalarıydı. 2018’de de bu yöntemler yeniden devreye girmiş durumdadır. Bu yönelim nedense ve özellikle en zor baskı koşullarında bile haksızlıklarla mücadele eden ve anti demokratik uygulamaları dile getiren kadınlara yönelik oluyor.

Özellikle bölge illerinde KESK’e bağlı sendikaların kadın yöneticilerine yönelik son bir ay içerisinde üç ayrı yol kesme, zorla arabaya bindirip alıkoyma, tehdit ve ajanlaştırma girişimlerinin yaşandığı tarafımıza bildirilmiştir. Yine arkadaşlarımızı yeni KHK’larla kendi alın teri ile kazandıkları işlerinden edilmekle tehdit edilmişlerdir. Arkadaşlarımız bu olaylardan sonra hem İnsan Hakları Derneğine hem de savcılık nezdinde suç duyurusunda bulunmuşlardır. Özellikle kadın çalışmaları başta olmak üzere neredeyse tüm sendikal eylem ve etkinliklerimiz ülke genelinde yoğun bir baskıyla illegalize edilmekte ve herhangi bir yasal izin olmaksızın engellenmeye çalışılmaktadır." 

Ülkemizde insan haklarının tanındığı, barışçıl, çoğulcu ve demokratik bir toplum için bu kadar çaba ve büyük bedellerle yol alınmışken gelinen noktada en temel sendikal örgütlenme hakkı, ifade özgürlüğü ve yaşam hakkı bugün tehdit altında olduğunun ifade edildiği açıklamada, " baskı ile en çok yüz yüze kalan biz kadınlar başta olmak üzere, arkadaşlarımızın seslerine ses katarak sorularını buradan, tekrar İçişleri Bakanlığına soruyoruz:-Sendikal faaliyetlerin yukarıda bahsettiğimiz yol ve yöntemlerle engellenmeye çalışıldığına dair bilginiz var mıdır?-Bakanlığınıza bağlı emniyet güçlerine ait gibi görünen kimlik ve rozetleri kullanarak yol kesen ve kadın yöneticilerimizi zorla alıkoymaya çalışan bu çetelere karşı bir girişiminiz olacak mı?"diye soruldu.

"Yapılan bu çağrıya ses verin"

KESK İstanbul Kadın Meclisi tarafından yapılan açıklama, "Bizler KESK’in fiili meşru mücadelesinden ve büyük emeklerle kazandığımız hiçbir sendikal ve demokratik hakkımızdan bir adım bile geri atmayacağız. Toplumun eğitim, sağlık, örgütlenme ve barış içinde yaşama hakkına dair her zaman sözümüzü söyleyecek ve eylemlerimizi yapmaktan vazgeçmeyeceğiz.KESK İstanbul Kadın Meclisi olarak, savcılık ve tüm hukuksal makamlara, toplumun huzur ve barışına zarar veren yaşam hakkına yönelik bu tür tehdit girişimlerine dair işlem yapmaya yapılan bu çağrıya ses verin diyoruz. Hiçbir baskıya boyun eğmeyen, bundan sonra da eğmeyeceğinin altını ısrarla çizen kadın arkadaşlarımızın, yol arkadaşlarımızın yanındayız diyoruz."diye don buldu.

 

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız