Güncel

KESK: KHK'lar intikam hırsıyla oluşturuluyor!

KESK Kocaeli Şubeler Platformu, Çorlu'da yaşanan tren kazası, Soma davası ve son KHK'lerle ilgili açıklama yaptı.

13 Temmuz 2018 Saat: 12:21
KESK: KHK'lar intikam hırsıyla oluşturuluyor!
KESK: KHK'lar intikam hırsıyla oluşturuluyor!

İzmit İnsan Hakları (Sabri Yalım) Parkı'nda yapılan açıklamaya siyasi parti, dernek ve oda yöneticileri de destek verdi. Burada açıklamayı okuyan KESK Kocaeli Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü ve Tüm-Bel Sen Şube Başkanı Erdal Karakuş, "KESK olarak, hukukun en temel ilkelerini ayaklar altına alarak intikam hırsıyla KHK listelerini oluşturanların ve hazırlanmasına katkı sananların peşini bırakmayacağız" dedi.

SADECE EMEK MÜCADELESİ DEĞİL

"Bugün Soma davasını halktan kaçırmaya çalışanlar, adaletin uygulamasını engellemeye çalışanlar yarın Çorlu'da meydana gelen cinayeti de görmezden gelmeye çalışacak" diyen Karakuş, "Ancak buna izin vermeyeceğiz. Mücadelemiz sadece emek mücadelesi değildir, aynı zamanda hak hukuk ve demokrasi mücadelesidir" dedi.

DARBECİLERLE HESAPLAŞMA DERDİ YOK

En son 701 sayılı KHK ile aralarında 60'a yakın KESK'linin de olduğunu aktaran Karakuş, "701 sayılı KHK ile bir kez daha görülmüştür ki siyasal iktidarın darbeyle, darbecilerle hesaplaşma gibi bir derdi yoktur. Temel hedef tüm toplumu tek adam iktidarına biat eden kullara dönüştürmektir. Yeni rejimin ilk gününe işinden edilen ve geleceği kapatılmak istenen binlerce kamu görevlisi ve taşeron düzenle yandaş sermayeye kaynak olarak aktarımı sonucu yaşanan Tekirdağ tren katliamı ile girilmiştir. Başlangıç nasıl olmuşsa sonrasının da öyle olacağını bilmek için herhangi bir öngörüye gerek yoktur" diye konuştu.(AstakosHaber)

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız