Güncel

KESK vergide adalet istedi: İnsanca bir ücret istiyoruz

KESK İzmir Şubeler Platformu, meclis komisyonundan geçen vergi düzenlemesine karşı vergide adalete dikkat çekmek için basın açıklaması gerçekleştirdi. Yapılan açıklamada, “Vergide adalet, insanca bir ücret istiyoruz” denildi.

15 Kasım 2019 Saat: 14:51
KESK vergide adalet istedi: İnsanca bir ücret istiyoruz
KESK vergide adalet istedi: İnsanca bir ücret istiyoruz

KESK İzmir Şubeler Platformu, meclis komisyonundan geçen vergi düzenlemesine karşı vergide adalete dikkat çekmek amacıyla, bugün Konak eski Sümerbank önünde bordrolarını yakıp, basın açıklaması yapmak istedi. Valiliğin aldığı karar doğrultusunda bordro yakmanın yasak olduğu bildirilerek izin verilmedi.

Grup adına basın açıklamasını okuyan KESK İzmir Dönem Sözcüsü Mustafa Güven, “Vergide adalet, insanca bir ücret istiyoruz. Vergi reformu yasa tasarısında ağır vergiler altında ezilen emekçi kesimini gözeten hiçbir düzenleme bulunmamaktadır. Tek derdi daha fazla vergi geliri elde etmek olan iktidarın, bu vergileri kimlerden, nerelerden toplayacağına ilişkin tahmin yapmak için kâhin olmaya gerek yok. Hala sermayeyi koruyan kollayan düzenlemeleri hayata geçirme derdinde olan iktidar, kurumlar vergisini yüzde 22’den yüzde 18’e indiriyor. Hazineyi doldurmak için bulduğu tek çare, ücretlilerden daha çok gelir vergisi kesintisi yapmak, dolaylı vergileri daha da çok arttırmak” diye konuştu.

ARTIK YETER

2004 yılında 23 çeyrek altın alınan memur maaşı şimdi 9 çeyrek altın ettiğini belirten Güven, “Geçen yıl kış aylarında aldığımız doğalgazın bu yıl ancak yarısını alabiliyoruz. Artık yeter. Bıçak kemiğe dayandı. Hep birlikte yoksullaşmaya hayır diyelim. Orta oyununu andıran bir gösteri ile tek taraflı olarak kamu hakem kurulu tarafından onaylanan toplu sözleşme hükümsüzdür. Açlık sınırına yakın maaş alan kamu emekçisinin maaşındaki erime hemen karşılanmalıdır. Bütçe kanununa eklenecek bir madde ile kamu emekçisine ve emeklisine ek zam verilsin. Sendikamız emekten, barıştan ve demokrasiden yanadır. Kaynakların savaş ve rant için değil halk için, barış ve demokrasi için kullanılması, emekçilerin insanca yaşam taleplerini içermesi için mücadele kararlılığımızı sürdüreceğiz. Tüm emekçileri ve halkımızı ağırlaşan yaşam koşullarına, hayat pahalılığına, insafsız vergi düzenine ve yoksullaşmaya karşı demokratik ve adil bir ülke için birlikte mücadele etmeye çağırıyoruz” diye konuştu.

Kaynak: BirGün

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız